F1: Williams-Honda… παίζει το σενάριο;

Εάν χωρίσει από την McLaren …

  • -
  • -

Με άρθρο του στο LinkedIn ο συνεργάτης του GoCar Mark Gallagher έφερε ένα ενδιαφέρον σενάριο στο προσκήνιο το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον των φίλων της F1. Ο Mark έγραψε λοιπόν ότι εάν η Honda και η McLaren χωρίσουν τους δρόμους τους τότε η Honda θα είναι πολύ ελκυστική επιλογή για τις ομάδες που θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

 

H McLaren έχει περιμένει για 3 χρόνια τώρα να φέρει η Honda μια μονάδα ισχύος η οποία θα μπορέσει να την φέρει στην κορυφή. Όμως όχι μόνο δεν έχει γίνει, αλλά προς το παρόν είναι στον … πάτο, με μηδέν βαθμούς. Ο Mark αναφέρει ότι η Honda, εάν χωρίσει από την McLaren, πέρα από την προμήθεια κινητήρων στην Sauber, έχει και την επιλογή να αναζητήσει αλλού μια «ζεστή αγκαλιά», σε μια ομάδα που θα θελήσει να εκμεταλευτεί το γεγονός ότι η Honda για 3 χρόνια δούλευε αποκλειστικά με την McLaren και να συνεχίσει την προσπάθεια από εκεί και πέρα. Μια ομάδα που θα ήθελε να χτυπήσει σαν «εργοστασιακή» την κορυφή του πρωταθλήματος, όπως η Williams. Αναφέρει δε ότι και η Red Bull Racing θα ήθελε ένα εργοστασιακό status, αλλά εάν ο Hasegawa τα έχει βρει σκούρα με την McLaren, με την Red Bull Racing το μείγμα θα ήταν εκρηκτικό.

 

Με την Williams η Honda είχε συνεργαστεί από το 1983 μέχρι και το 1987 και είχε πάρει 1 πρωτάθλημα, ενώ με τον Paddy Lowe η ομάδα έχει κάποιον τεχνικό υπεύθυνο ο οποίος ξέρει τι χρειάζεται μια ομάδα για να κυριαρχήσει.

 

Μήπως τα γεγονός ότι εάν η McLaren φύγει από την Honda και εάν οι Ιάπωνες να είναι στο ίδιο ύψος με τους υπόλοιπους κατασκευαστές να είναι κριτήριο για την McLaren να μην φύγει τελικά ώστε να μην χάσει την εργοστασιακή συνεργασία; Πολύ πολύ δύσκολη η απόφαση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...