Το μονοθέσιο της Formula 1 μετά από 10 χρόνια!

Έτσι φαντάζεται η Renault το μέλλον της κορυφαίας μορφής του μηχανοκίνητου αθλητισμού

  • -
  • -

Παρά το γεγονός ότι τα έως σήμερα αποτελέσματα δε δικαιώνουν τις προσπάθειές της, η Renault Sport συνεχίζει να επενδύει στη Formula 1. Μάλιστα μοιράστηκε μαζί με το κοινό το «όραμά» της για το μέλλον του θεσμού, αποκαλύπτοντας στην έκθεση της Σαγκάης το πρωτότυπο RS 2027 Vision.

Το φουτουριστικό του σχήμα καταδεικνύει την κατεύθυνση που θα λάβει η F1 στο μέλλον: Τα μονοθέσιά της θα είναι πιο ασφαλή και πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Το cockpit θα έχει διάφανη καλύπτρα, όπως στα μαχητικά αεροσκάφη. Διάφανο θα είναι και το κράνος ώστε τα κοντινά πλάνα να δείχνουν το πρόσωπο του οδηγού. Τα ενσωματωμένα στους τροχούς φώτα LED υπόσχονται μοναδικό θέαμα, ενώ τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα θα χαρίζουν επιπλέον δυνατότητες στον οδηγό.

Το RS 2027 Vision θα είναι πλήρως ηλεκτρικό στο pit lane, όπου τα μονοθέσια κινούνται με σταθερή ταχύτητα, ενώ θα διαθέτει λειτουργία αυτόνομης οδήγησης. Σε περίπτωση π.χ. ατυχήματος με τον οδηγό αναίσθητο, το μονοθέσιο θα μπορεί να κινηθεί μόνο του μέχρι να φθάσει σε ασφαλές σημείο. Η καλύπτρα είναι κατασκευασμένη από πολυκαρβονικό υλικό, το οποίο προσφέρει μεγάλη προστασία στον οδηγό.

Σύμφωνα με το Διευθυντή της Renault Sport Racing, Cyril Abiteboul, η γαλλική εταιρεία περιμένει τις απόψεις των ανθρώπων της Formula 1 αλλά και των φιλάθλων σχετικά με το πρωτότυπο μονοθέσιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...