Τα ελαστικά της Pirelli για το πρώτο GP της χρονιάς

Για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμη στην Αυστραλία η πάρα πολύ μαλακή γόμα

  • -
  • -

Την Κυριακή 26 Μαρτίου θα σβήσουν για πρώτη φορά φέτος τα κόκκινα φώτα της Formula 1. Το Albert Park της Μελβούρνης φιλοξενεί ως συνήθως τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, αυτόν που θα μας δείξει τις πραγματικές δυνατότητες κάθε ομάδας. Η Pirelli, αποκλειστικός προμηθευτής των ελαστικών της F1, παρουσιάζει όλες τις ιδιαιτερότητες του σιρκουί και τα ελαστικά που θα είναι διαθέσιμα στο πρώτο Grand Prix.

Μια νέα σεζόν ξεκινά με ολοκαίνουργια ελαστικά τα οποία είναι από τα πιο επαναστατικά στην πρόσφατη ιστορία του αθλήματος. Εκτός από τα φαρδύτερα κατά 25% ελαστικά και τα ταχύτερα μονοθέσια κατά 5 δευτερόλεπτα στο γύρο υπάρχει και μια νέα φιλοσοφία για τα ελαστικά του 2017: Μεγαλύτερη αντίσταση στις θερμικές καταπονήσεις και μικρότερες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ώστε οι οδηγοί της F1 να μπορούν να πιέζουν σκληρά σε κάθε μέρος του αγώνα.

Μια ημι-μόνιμη διαδρομή: Πάντα ακάθαρτη στην αρχή του Σαββατοκύριακου.

Έντονη επιτάχυνση και φρενάρισμα: Διαμήκεις δυνάμεις μεγαλύτερες από τις πλευρικές.

Πολλές αργές στροφές: Έμφαση στην μηχανική πρόσφυση και στην υψηλή αεροδυναμική πίεση.

Το πίσω αριστερά ελαστικό καταπονείται περισσότερο.

Τα πάντα μπορεί να συμβούν με τον καιρό: Από λιακάδα μέχρι καταιγίδα.

Λεία άσφαλτος, οπότε η φθορά και η καταπόνηση είναι χαμηλές.

MARIO ISOLA – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

«Οι ομάδες συμπλήρωσαν 7427 γύρους στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης χρησιμοποιώντας όλες τις γόμες. Περισσότερο όμως επικεντρώθηκαν στη μέση και στη μαλακή γόμα που ταιριάζουν καλύτερα στο Μοντμελό. Στη Μελβούρνη θα έχει ενδιαφέρον να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία από την πάρα πολύ μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα τα οποία δεν είχαμε την ευκαιρία ως τώρα».

Τι είναι καινούργιο;

Η Pirelli πηγαίνει για πρώτη φορά στην Αυστραλία την πάρα πολύ μαλακή γόμα.

Υπάρχουν νέοι κανονισμοί για την εκκίνηση των αγώνων (οι οδηγοί θα έχουν τον έλεγχο του συμπλέκτη). Οι επανεκκινήσεις μετά από χρήση αυτοκινήτου ασφαλείας σε βρεγμένες συνθήκες θα γίνονται από τo grid.

Στην Αυστραλία οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους 7 σετ πάρα πολύ μαλακής γόμας (μωβ δακτύλιος), 4 σετ πολύ μαλακής (κόκκινος δακτύλιος) και 2 σετ μαλακής γόμας (κίτρινος δακτύλιος).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...