F1: Έχει χάσει το «χάρισμά» του ο Vettel;

Τι μπορεί να περνάει από το μυαλό του οδηγού της Ferrari

  • -
  • -

Ο Sebastian Vettel αυτή τη στιγμή δεν αισθάνεται καθόλου άνετα στην Ferrari και αυτό φαίνεται και στην πίστα. Η βαθμολογία τον φέρνει με 165 βαθμούς στην ίδια θέση με τον Verstappen και 5 βαθμούς πίσω από τον Raikkonen. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι βρίσκεται πίσω από τον teammate του αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι, για φέτος τουλάχιστον, το έχει … παρατήσει.

 

Θα ξεκινήσουμε από την παρατήρηση ότι γενικά ο Vettel είναι οδηγός ο οποίος «κινείται» από τα συναισθήματά του. Όταν νιώθει άνετα και ωραία, τότε όλα είναι καλά και στην πίστα. Όταν δεν του πάνε καλά τα πράγματα, είτε σε σχέση με τον teammate του (Webber), είτε με την απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας του (με Ricciardo στην RBR) τότε του βγαίνει μια νευρικότητα στην πίστα. Μάλιστα ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Maurizio Arrivabene, χτύπησε το καμπανάκι λέγοντας ότι για το νέο του συμβόλαιο, μετά από το 2017, θα πρέπει να το «κερδίσει».

 

Τα πράγματα με το όνομά τους σχολίασε ο Martin Brundle που είπε στο Sky Sports F1 : «Αρχίζω να σκέφτομαι ότι ο Sebastian Vettel δεν θα είναι μακροπρόθεσμα στην F1. Ήρθε νέος, έσπασε πόσα ρεκόρ. Τον βλέπω στην δουλειά και έχει χάσει το ‘χάρισμα’». Σε ότι αφορά την δήλωση του Arrivabene o Brundle σχολίασε : «Ήταν μια χορογραφημένη συνέντευξη, για κάποιον σκοπό, και οι κουβέντες ήταν πολύ δυνατές. Πιστεύω ότι ο Vettel θα αντιδράσει πολύ άσχημα. Πιστεύω ότι προσπάθησαν να του πουν, εσύ οδήγησε το μονοθέσιο και εμείς θα φτιάξουμε τα της ομάδας»

 

Ο Vettel πήγε στην Ferrari με πολύ διαφορετικές συνθήκες. Την συμφωνία είχαν «ψήσει» οι Domenicali και Montezemolo και την «καρπώθηκε» ο Marchionne. Η ομάδα είχε αγωνιστικό διευθυντή τον Marco Mattiacci, ο οποίος και αυτός έφυγε. H τεχνική ηγεσία με τον Allison στην θέση του τεχνικού διευθυντή αποφάσισε να διώξει τους Τομπαζη, Fry, Martin, Hamashima κλπ και τελικά πριν από το καλοκαίρι έφυγε και ο ίδιος. Οπότε ο Vettel είναι σε ένα πολύ πολύ διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που ξεκίνησε και οραματίστηκε. Και κυρίως σε μια ομάδα πλέον χωρίς προσανατολισμό.

 

Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του 2017 και είναι σίγουρο ότι θα τον βρει πολύ προβληματισμένο για το πώς θα συνεχιστεί η καριέρα του. Θα παραμείνει στην Ferrari, θα δει τι επιλογές υπάρχουν σε άλλες θέσεις όπως στην Mercedes ή τη McLaren ή θα σταματήσει την ενεργό δράση;

 

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρει ένα κίνητρο για να συνεχίσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...