Προσπαθεί η Renault να πάρει τον Alonso από την McLaren;

Συνεχίζονται τα σενάρια…

  • -
  • -

Δεν έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί τον Fernando Alonso και την McLaren. Από χθες ο Giancarlo Minardi, το πρώην αφεντικό του Alonso στην ομάδα της Minardi, έγραψε στο προσωπικό του site, ότι ο Carlos Ghosn της Renault δουλεύει σκληρά για να μπορέσει να σπάσει το συμβόλαιο του Alonso με την Honda.

 

Δεν έφτανε αυτό, στην σημερινή AS είδαμε νέο δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι μια από τις δυο προϋποθέσεις που είχε βάλει η Renault για την επιστροφή της ήταν να μπορέσει να κερδίσει και η δεύτερη να το κάνει με τους καλύτερους. Με τους Maldonado και Palmer δεν μπορεί να χτίσει κάτι, και για τον λόγο αυτό θέλει να φέρει τον Alonso. Εδώ και καιρό έχει ειπωθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ο Alonso έχει 3 χρόνια κλειστό συμβόλαιο με καμία ρήτρα για έξοδο από αυτό και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγει από την McLaren. Ο Ισπανός «έπαιξε» λίγο το παιχνίδι του το φθινόπωρο αφήνοντας σκιές για το μέλλον του στην ομάδα. Όμως ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου της FIA είχε πει ότι δεν θα φύγει, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα το 2015. Σαν να μην έφτανε αυτό και η Telegraph σε άρθρο της επιτίθεται στην McLaren λέγοντας ότι ο Alonso μπορεί να αποχωρήσει από την F1 χωρίς να «ανθίσει».

 

Δεδομένο είναι ότι η McLaren και κατ’ επέκταση και η Honda βρίσκονται κάτω από αφόρητη πίεση για να φέρουν αποτελέσματα, μετά από μια απογοητευτική χρονιά, την χειρότερη στην ιστορία της ομάδας. Μπορεί το σασί της McLaren να βρισκόταν στην 3άδα φέτος, αλλά η μονάδα ισχύος της Ιαπωνικής εταιρίας δεν έχει μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

 

Μένει ή φεύγει ο Alonso; Εάν ήταν να ποντάρουμε σε κάτι, αυτό θα ήταν στο ότι μένει. Άλλωστε η Renault θα μπορεί να πάρει το 2017 ένα καλό οδηγό από τη στιγμή που θα είναι ανοιχτή η αγορά. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...