Renault Eleve Concept

Η αναγέννηση του Renault 4L

  • -
  • -

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής Allen Zadeh είναι υπεύθυνος για το ρετρό πρωτότυπο με την ονομασία Eleve. Βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου πρωτοτύπου είναι οι πολλές δυνατότητες προσωπικής διαμόρφωσης, με αποτέλεσμα ο μελλοντικός κάτοχος του οχήματος να χαίρεται ένα απολύτως ξεχωριστό τετράτροχο, πλασμένο σύμφωνα με την δική του αισθητική.

Κατά βάση το Eleve είναι μια προσπάθεια αναβίωσης του θρυλικού Renault 4L, γνωστού και ως Κατρέλ (Quatrelle) το οποίο παρουσιάστηκε το 1961. Οι χώροι και οι άνεση που προσέφερε την εποχή εκείνη, μαζί με τη λογική τιμή, το έκαναν απολύτως επιτυχημένο εμπορικά στην μεσαία τάξη, σε μια εποχή που η γαλλική οικονομία ανθούσε διαρκώς.

Με την πρώτη ματιά το πρωτότυπο του Allen Zadeh σε στέλνει στην εποχή του 1960, ενώ παράλληλα προβάλλει τις ποικίλες δυνατότητες διαμόρφωσης του. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια του Eleve, προσπαθεί να ξυπνήσει την κουλτούρα ζωής πάνω στην οποία έζησε το αυθεντικό Κατρέλ, βάζοντας στο παιχνίδι και τα απαραίτητα σύγχρονα στοιχεία της αυτοκίνησης. Παράλληλα, ακουμπώντας στο πνεύμα της εποχής, το Eleve αποτελείται κυρίως από συνθετικά στο εξωτερικό και πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά στο εσωτερικό του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...