Οι άντρες πιο αγχωμένοι στο μποτιλιάρισμα

Μέχρι και 7 φορές πιο πολύ από τις γυναίκες

  • -
  • -

Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα έρευνα της εταιρείας TomTom, οι γυναίκες μπορεί να έχουν το κακό όνομα όσον αφορά την οδήγηση, περνάνε όμως πιο ανέμελα το χρόνο τους κολλημένες στο μποτιλιάρισμα των μεγαλουπόλεων και των πηγμένων εθνικών οδών. Σύμφωνα με την έρευνα οι άντρες είναι μέχρι και 7 φορές πιο αγχωμένοι όταν βρίσκονται κολλημένοι στην κίνηση σε σχέση με τις εκπροσώπους του γυναικείου φύλου.

Η έρευνα στηρίζεται στην εξέταση, από ειδικούς ψυχολόγους, εθελοντών και των δύο φύλων, παίρνοντας δείγμα από το σάλιο τους. Οι χημικές ουσίες που υποδηλώνουν το στρες παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά  8.7% στις γυναίκες οδηγούς, όταν αυτές βρέθηκαν σε μποτιλιάρισμα. Σε αντίθεση οι άνδρες οδηγοί παρουσίασαν άνοδο των συγκεκριμένων ουσιών κατά 60%. Επόμενες συνέπειες είναι η αυξημένη αρτηριακή πίεση, μαζί με τα συμπτώματα ζαλάδας, καθώς και προβλήματα στην αναπνοή.

Οι επιστήμονες πάντως εξηγούν  το φαινόμενο, δικαιολογώντας κατά μια έννοια τα παραπάνω αποτέλεσματα. Οι άντρες από τη φύση τους, είτε μάχονται σε μια προβληματική κατάσταση, είτε εγκαταλείπουν εντελώς το πρόβλημα (fight or flight response). Η παραμονή τους μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν κάπως, λειτουργεί κατά μια έννοια ενάντια στη φύση τους. Στην αντίπερα όχθη οι γυναίκες λειτουργούν καλύτερα σε μια τέτοια κατάσταση, καταπολεμώντας το στρες με το κινητό τους τηλέφωνο ή ακόμα και τραγουδώντας.

Για τους άντρες αναγνώστες πάντως, δεν έχει πέσει ακόμη το κάστρο της τέχνης πίσω από τιμόνι, αφού οι γυναίκες είναι ξεκάθαρα οι βασίλισσες του άγχους, όταν έρθει η ώρα για το παρκάρισμα του αυτοκινήτου τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...