BMW Project i

Τεχνολογία και οικολογία, δείχνουν το μέλλον

  • -
  • -

Η BMW ακολουθώντας τις εξελίξεις της αυτοκίνησης και τις μελλοντικές ανάγκες των καταναλωτών, μπαίνει δυναμικά στην ανάπτυξη οχημάτων, που στηρίζονται στις εναλλακτικές πηγές καυσίμου.

Αποτέλεσμα της αναζήτησης της BMW, είναι η δημιουργία του Project i, το οποίο έχει πλέον και τον δικό του δικτυακό τόπο, όπου θα παρουσιάζονται οι εξελίξεις του προγράμματος. Το πρώτο δείγμα γραφής, του νέου τμήματος, δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2012, όπου έχει προγραμματιστεί η παρουσία του BMW MegaCity, με αφορμή και τους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Το MegaCity θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της BMW στην Λειψία, σαν ξεχωριστό brand και όχι με τα σήματα της BMW ή της ΜΙΝΙ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μέρος, μιας νέας εταιρείας με την ονομασία i-Setta.

Η ηλεκτρική διάταξη που θα κινεί το νέα αυτό μοντέλο, έχει παρουσιαστεί ήδη με την ονομασία ActivE. Το αυτοκίνητο θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 144 km/h και θα έχει αυτονομία 200km, από ένα εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει 170 ίππους και 250 Nm ροπής. Το κέντρο βάρους του  MegaCity είναι χαμηλό, χάρη στην τοποθέτηση των μπαταριών, κάτω από την καμπίνα των επιβατών. Ο ηλεκτροκινητήρας εδράζεται πίσω και μεταφέρει στους πίσω τροχούς τη δύναμη του, μέσω ενός κιβωτίου μιας και μοναδικής σχέσης μετάδοσης.

Το πλαίσιο του αυτοκινήτου θα αποτελείται από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ενώ οι εξωτερικές επιφάνειες του θα προέρχονται από συνθετικά υλικά και ανθρακονήματα, τα οποία θα κατασκευάζονται σε εγκαταστάσεις της BMW στην Αμερική.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...