Αλλαγή στα ηνία της Fiat

O John Elkann διαδέχεται τον Montezemolo

  • -
  • -

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Fiat, που συνεδρίασε στις 20 Απριλίου στο Τορίνο, εξέλεξε ως Πρόεδρο τον, έως τώρα Αντιπρόεδρο, John Elkann (αριστερά στη φωτό). O 34χρονος είναι εγγονός του Gianni Agnelli. O Luca Cordero di Montezemolo, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της εταιρείας το 2004, θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fiat και Πρόεδρος της Ferrari.

Οι μεγάλες αλλαγές στην ιταλική εταιρεία όμως δεν σταματούν εδώ. Σε μια παρουσίαση σε επενδυτές στο Τορίνο, ο CEO του Fiat Group, Sergio Marchionne (δεξιά στη φωτό), έκανε λόγο για διαχωρισμό των κλάδων αυτοκινήτων και βιομηχανίας του ομίλου Fiat σε δύο ξεχωριστές εταιρείες. Αυτό, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει στην πιο στενή συνεργασία μεταξύ της Fiat Group Automobiles (FGA) και της Chrysler. Στόχος είναι η ενέργεια αυτή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2010. Βέβαιo είναι πως τα μοντέλα των Chrysler και Lancia θα χρησιμοποιούν κοινές πλατφόρμες και θα διατίθενται από κοινά δίκτυα διανομής.

Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα το προϊοντικό πλάνο των Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Lancia-Chrysler, Jeep, Ferrari και Maserati για την 5ετία 2010-2014.

(Πατήστε σε κάθε μία μάρκα για να δείτε τα νέα μοντέλα που έρχονται)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...