BMW 328 Kamm Coupe

Επιστροφή στο μέλλον

  • -
  • -

Η αναβίωση ενός εξαιρετικού σπορ αυτοκινήτου, που τα ίχνη του χάθηκαν πριν 60 χρόνια επιχείρησε φέτος η BMW.  Βασικό στοιχείο το εξαιρετικά αεροδυναμικό σχήμα του αυτοκινήτου το οποίο αποδεικνύει τον τρόπο και την φαντασία που σχεδιάζονταν τα αυτοκίνητα από την δεκαετία του ‘40 ακόμα.

Η ιστορία της 328 Kamm Coupe ξεκινά από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο και την προσπάθεια της BMW να διαφυλάξει τα αυτοκίνητα που είχαν τρέξει στον ιστορικό αγώνα Millie Miglia, τον οποίο είχε κερδίσει το 1940. Τα πέντε συνολικά αυτοκίνητα κατάφεραν να διασωθούν, αλλά τα τέσσερα σκορπίστηκαν ανά τον πλανήτη την μεταπολεμική περίοδο, χάνοντας έτσι τα ίχνη τους. Μόνον η 328 Kamm Coupe έμεινε στα χέρια της BMW, σαν προσωπικό αυτοκίνητο του αγωνιστικού διευθυντή της Ernst Loof. Οι οικονομικές δυσκολίες της εποχής, τον ανάγκασαν να το πουλήσει, ενώ στις αρχές τις δεκαετίας του ’50 το αυτοκίνητο διαλύθηκε ύστερα από ατύχημα.

Η ιδέα για την δημιουργία μιας 328 Kamm Coupe ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Οι προσπάθειες μια ομάδας μηχανικών είχε ως αποτέλεσμα την παρουσίαση του αυτοκινήτου στην φετινή εκδήλωση Concorso d’Eleganza Villa d’Este, στην λίμνη Κόμο της Βόρειας Ιταλίας. Η 328 Kamm Coupe θα συμμετάσχει επίσης και σε αγώνα επίδειξης στον προσεχή αγώνα Millie Miglia.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...