SuperVan: Psychedelic

Στη χώρα που ανθεί το «super», τα… φορτηγάκια δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Και το πιο διάσημο της California Culture ήταν αυτό του George Barris και της Fantasy Cars!

  • -
  • -

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Βρίσκεστε στις αρχές της δεκαετίας του '70 στη Καλιφόρνια. Τα πάντα γυρίζουν γύρω σας, γιατί απλά τα «πράγματα» που καπνίζετε δεν είναι και πολύ νόμιμα και χρειάζεστε απαραίτητα το απόλυτο Love Machine! Βρισκόσαστε στο σωστό μέρος. Εδώ η φαντασία χτυπά κόκκινο, ή καλύτερα λίγο κόκκινο και αρκετό ροζ. Περισσότερο διαστημικό, περισσότερο φαντασιακό και λιγότερο πρακτικό. Γιατί, τι να το κάνεις το κρεββάτι όταν βρίσκεται στη μέση μιας γυάλας από plexiglas; Τα πάντα μέσα είναι στρωμένα με κατακόκκινη φλοκάτη (!), αλλά το σημείο αναφοράς είναι η ντίσκο–μπάλα που κρέμεται από την οροφή! Βρίσκεστε στο SuperVan!

Το περίφημο αυτό φορτηγάκι αντανακλά όσο τίποτα άλλο την τρέλα και την ψυχεδέλεια εκείνων των ημερών! Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον George Barris, ο οποίος μάλιστα υποστήριζε ότι κινούνταν με ηλιακή ενέργεια, χάρη σε τρείς μικρές κυψέλες στην οροφή. Αληθινό πάντως ήταν το ηχητικό σύστημα των 300 ντεσιμπέλ!

Εμφανίστηκε σε κινηματογραφικές ταινίες όπως το Back to the Future ΙΙ, αλλά απέκτησε και αποκλειστικά δική του κινηματογραφική εκδοχή ονομαζόμενη τι άλλο, Super Van!