Αυτό είναι το βασικό συστατικό κάθε σπορ αυτοκινήτου

Έτσι, ο οδηγός απολαμβάνει γνήσιο πάθος στην οδήγηση

  • -
  • -

Κάθε σπορ αυτοκίνητο με σπορ ανάρτηση, σπορ επιδόσεις και σπορ χαρακτηριστικά, χρειάζεται και τα ανάλογα ελαστικά. Αυτά αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την υψηλή ισχύ στην άσφαλτο, να συγκρατήσουν το όχημα στη σωστή πορεία, να εξασφαλίσουν τις μικρότερες δυνατές αποστάσεις φρεναρίσματος, αλλά και να προσφέρουν οδηγική απόλαυση και ασφάλεια σε ευθείες και στροφές. Ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις από τέσσερα ελαστικά, που αποτελούν τα ισάριθμα σημεία επαφής του αυτοκινήτου με το δρόμο.

Πώς όμως πρέπει να είναι κατασκευασμένο ένα ελαστικό υπερ-υψηλών επιδόσεων για να προσφέρει όλα τα παραπάνω, συν την αντοχή στο χρόνο και την απαιτητική χρήση; Θα αναζητήσουμε την απάντηση με τη βοήθεια ενός κορυφαίου ελαστικού, του MICHELIN PILOΤ SPORT 4 S που αντικατέστησε το καταξιωμένο MICHELIN Pilot Super Sport.

 

Πάθος για οδήγηση, στο δρόμο και στην πίστα
Οι υψηλές επιδόσεις σε στεγνές και βρεγμένες επιφάνειες, αποτελούν συχνά αντικρουόμενα χαρακτηριστικά στον κόσμο των σπορ ελαστικών. Στο MICHELIN PILOT SPORT 4 S όμως, συνυπάρχουν αρμονικά και εκφράζουν πλήρως τη φιλοσοφία Michelin Total Performance. Χάρη στην τεχνολογία “bi-compound. Το PILOΤ SPORT 4 S χρησιμοποιεί μεθόδους παραγωγής και υλικά που προέρχονται κατευθείαν από αγώνες αυτοκινήτων και παγκόσμια πρωταθλήματα όπως είναι το FIA World Endurance Championship (WEC), τον πολύ γνωστό 24ωρο αγώνα του Le Mans, τη Formula E και το WRC.

Στο εξωτερικό μέρος της γόμας, χρησιμοποιείται ένα υβριδικό μείγμα που βοηθά την πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα, ενώ στο εσωτερικό μέρος χρησιμοποιείται μία νέα γόμα με πυρίτιο και λειτουργικά ελαστομερή, τα οποία επιτρέπουν στο ελαστικό να έχει σταθερή πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα. Το MICHELIN PILOΤ SPORT 4 S είναι άλλωστε ανάμεσα στα πρώτα ελαστικά της κατηγορίας που αξιολογήθηκαν με «Α» στην Ευρωπαϊκή Ετικετογράφηση (σε ελαστικό με ζάντα 19 ιντσών) στην απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα.

 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως θεωρείται ήδη το κορυφαίο στην κατηγορία του. Στις δοκιμές που διεξήγαγε ο ανεξάρτητος οργανισμός TÜV SÜD στη Γερμανία, το MICHELIN PILOT SPORT 4 S ξεπέρασε τους 5 βασικούς ανταγωνιστές του στα διάφορα εργαστήρια και έγινε το πρώτο ελαστικό υπερ-υψηλών επιδόσεων που κατέλαβε κυρίαρχη θέση σε πολλά και ταυτόχρονα διαφορετικά μεταξύ τους, βασικά κριτήρια των δοκιμών!

 Για παράδειγμα, το νέο MICHELIN PILOT SPORT 4 S χρειάζεται μόλις 33,66 μέτρα για να φρενάρει από τα 100 χλμ/ώρα μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, όταν το δεύτερο καλύτερο ανταγωνιστικό προϊόν χρειάζεται σχεδόν 1 μέτρο παραπάνω (+0,89 μ.). Μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να σημαίνει αυτό στο δρόμο, στην περίπτωση που χρειαστεί να φρενάρετε επειδή πετάχτηκε μπροστά σας ένας απρόσεκτος πεζός;

Αλλά και σε βρεγμένη πίστα, 27,73 μέτρα είναι αρκετά για να φρενάρει το PILOT SPORT 4 S από τα 80 χλμ/ώρα μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση. Επίδοση που το κατατάσσει ξανά πρώτο στην κατηγορία του, καθώς χρειάζεται σχεδόν 2,5 μ. (2,41 μ.) λιγότερα από το ανταγωνιστικό προϊόν με τη χειρότερη επίδοση.

 

Ένα σπορ ελαστικό όμως, εκτός από ασφάλεια πρέπει να προσφέρει και επιδόσεις. Το MICHELIN PILΟΤ SPORT 4 S υπερέχει και σε αυτόν τον τομέα. Σε μια πίστα 2,6 χλμ αποδείχθηκε ότι είναι από 0,4 έως 1,39 δευτερόλεπτα ταχύτερο, ανά γύρο. Κατά μέσο όρο, είναι σχεδόν κατά 1 δευτερόλεπτο γρηγορότερο, σε αυτήν τη σχετικά μικρή απόσταση. Διαφορά που όσοι παρακολουθούν αγώνες γνωρίζουν ότι είναι τεράστια! Πέρα από τα νούμερα όμως, μεγάλη σημασία έχει και η συνολική εμπειρία οδήγησης.

Όπως άλλωστε και η αντοχή. Δοκιμές για τη φθορά που διεξήχθησαν από το κέντρο δοκιμών Dekra Test Center, έδειξαν ότι το νέο MICHELIN PILOΤ SPORT 4 S έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην κατηγορία του και είναι το μοναδικό ελαστικό που ξεπέρασε το φράγμα των 50.000 χλμ!

 

Σχεδιασμένο για τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα
Μια ακόμη ιδιαιτερότητα του MICHELIN Pilot Sport 4 S είναι η τεχνολογία Michelin Premium Touch που φροντίζει για την καλύτερη σχεδιαστική εμφάνιση του πλαϊνού μέρους, ένα στοιχείο που αρέσει ιδιαίτερα στους οδηγούς των exclusive αυτοκινήτων. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του προστατεύει τη ζάντα από χτυπήματα και γρατζουνιές σε περίπτωση επαφής με κράσπεδο, κάτι που συμβαίνει συχνά σε σπορ αυτοκίνητα με τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου και ελαστικά πολύ χαμηλού προφίλ.

Η Michelin συνεργάζεται στενά με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως για να παρέχει τα πιο κατάλληλα ελαστικά που συμπληρώνουν τις επιδόσεις των πιο exclusive μοντέλων τους. Έτσι, το MICHELIN PILOΤ SPORT 4 S έχει αναπτυχθεί για να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών με αυτοκίνητα από εταιρείες όπως οι BMW M, Ferrari, Mercedes-AMG και Porsche. Αλλά και το δικό σας.

Το MICHELIN PILOT SPORT 4 S είναι το αποτέλεσμα μίας μοναδικής τεχνογνωσίας που αναπτύχθηκε από μηχανικούς με πάθος για τη δουλειά τους και επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα της κατηγορίας. Θα το βρείτε σε 34 διαστάσεις, για 19 και 20 ιντσών ζάντες, στον κοντινότερο κατάστημα ελαστικών: https://www.michelin.gr/auto/dealer-locator.