Το νέο Peugeot 208 σου δίνει την ελευθερία της επιλογής: βενζίνη, diesel ή ηλεκτρικό

Ποιος τύπος κινητήρα ταιριάζει στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου;

  • -
  • -

Η αυτοκίνηση αλλάζει. Δίπλα στις κλασικές επιλογές κινητήρων προστίθεται σταδιακά η ηλεκτροκίνηση. Το νέο Peugeot 208, έχοντας ως στόχο έναν ηγεμονικό ρόλο στην κατηγορία του, είναι από τα πρώτα σουπερμίνι που προσφέρεται, από το λανσάρισμά του, με τρεις εναλλακτικούς τύπους κινητήρα: βενζίνης, diesel και ηλεκτρικό! Κι αυτό χάρη στην τελευταίας γενιάς πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) της PSA που μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις διαστάσεις και τις παραλλαγές των κινητήρων. Επίσης σημαντικό: η εμφάνιση και οι χώροι επιβατών και αποσκευών δεν αλλάζουν, όποια κι αν είναι η τελική επιλογή.

Το νέο Peugeot 208 προσφέρει κορυφαία αποδοτικότητα με οποιοδήποτε τύπο κινητήρα. Εφοδιάζεται με πλήρη γκάμα προηγμένων μοτέρ βενζίνης PureTech που συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6.d και έναν diesel BlueHDi που συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές euro 6.d-temp. Οι πολυβραβευμένοι PureTech έχουν χωρητικότητα 1,2 λίτρων και αποδίδουν 75 hp, 100 hp και 130 hp. Μάλιστα, οι δύο ισχυρότεροι είναι οι μοναδικοί στην κατηγορία του 208 που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο EAT8 (Efficient Automatic Transmission) 8 σχέσεων! Το ΕΑΤ8 διαθέτει ειδικά χειριστήρια (paddles) στο τιμόνι και ηλεκτρικό έλεγχο των αλλαγών. Χάρη στην τεχνολογία Quickshift οι αλλαγές να γίνονται πανεύκολα, με ταχύτητα και πολύ ομαλά.

Για τους λάτρεις της ροπής των diesel και για τους οδηγούς που κάνουν συχνά μεγάλες διαδρομές, η γκάμα του νέου 208 περιλαμβάνει τον 4-κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων BlueHDi με απόδοση 100 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Όλοι οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου διαθέτουν στάνταρ σύστημα Stop & Start.

Κορυφαίες επιδόσεις και maximum οικονομία προσφέρει το ηλεκτρικό 208, που είναι και το ταχύτερο μοντέλο της γκάμας! Ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους (100 KW) και 260 Nm ροπής που είναι διαθέσιμα από 0 km/h προσφέροντας εξαιρετικά άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού και εκπληκτικές επιδόσεις (0-100 km/h σε 8,1 sec). Το νέο Peugeot e-208 εξοπλίζεται με μία μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία 50 kWh η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως και 340 km, σύμφωνα με το νέο και πολύ αυστηρότερο πρότυπο δοκιμών WLTP.



Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει μέσω συμβατικής ή ενισχυμένης οικιακής πρίζας, μέσω Wall Box ή σε ταχυφορτιστή κοινόχρηστου σταθμού φόρτισης (100 kW) όπου επιτυγχάνεται το 80% της φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά.

Συνοπτικά, οι επιλογές κινητήρων του νέου Peugeot 208 είναι:

  • 1.2 PureTech 75 hp με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων
  • 1.2 PureTech 100 hp με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων
  • 1.2 PureTech 100 hp με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (EAT8)
  • 1.2 PureTech 130 hp με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (EAT8)
  • 1.5 BlueHDi 100 hp με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων
  • e-208 136 hp με 3 mode οδήγησης και 2 mode επιβράδυνσης

 

Με το νέο Peugeot 208, το μέλλον μόνο συναρπαστικό μπορεί να είναι, όποια κι αν είναι η τελική επιλογή σε κινητήρα.