SEAT ARONA TGI. Φύσει οικονομικό.

Μοναδική οικονομία καυσίμου και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το SEAT Arona, στην έκδοση φυσικού αερίου TGI, γίνεται ακόμα καλύτερο!

  • -
  • -

Ευέλικτο, ευρύχωρο, αποδοτικό, συνδεδεμένο, «περιπετειώδες» - δεν υπάρχει κανένα lifestyle, για τις νεαρές οικογένειες στην πόλη μέχρι τους λάτρεις των περιηγήσεων, που να μην μπορεί να καλύψει το νέο SEAT Arona. Και τώρα η προηγμένη έκδοση φυσικού αερίου TGI τα κάνει όλα με πολύ μικρότερο κόστος καυσίμου και με λιγότερους ρύπους!

Πώς θα σας φαινόταν ένα ταξίδι 360 χιλιομέτρων με λιγότερα από 15 Ευρώ; Το SEAT Arona TGI το κατάφερε, μιας και η κατανάλωση φυσικού αερίου (CNG) κοστίζει 35% φθηνότερα από το diesel και 50% από τη βενζίνη! Κι όλα αυτά χωρίς καμία αλλαγή στο μοναδικό χαρακτήρα και στην απολαυστική οδική συμπεριφορά του συμπαγούς ισπανικού Crossover, που με ιδιαίτερα δελεαστική τιμή από 17.190 ευρώ, προσφέρει στην έκδοση TGI κορυφαία σχέση αξίας για την τιμή του.

 

Τίποτα στη λειτουργία του συστήματος φυσικού αερίου δεν θα πρέπει να σας προβληματίσει. Το Arona TGI έχει δύο διαφορετικά δοχεία καυσίμου, φυσικού αερίου και βενζίνης, για τη λειτουργία του γνωστού και ζωηρότατου τρικύλινδρου κινητήρα 1.0 TGI, που αποδίδει 90 ίππους και ροπή 160 Nm στις 1.800-3.800 σ.α.λ. Εκκινώντας τον κινητήρα, το Arona TGI χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο. Όταν αυτό εξαντληθεί, το σύστημα αυτόματα και εν κινήσει εναλλάσσει την τροφοδοσία στη βενζίνη, ανεπαίσθητα για τον οδηγό, που πληροφορείται για την αλλαγή μέσω μιας ένδειξης στον πίνακα οργάνων.

Παράλληλα, η απόλυτη ασφάλεια είναι εξασφαλισμένη, καθώς η SEAT έχει τηρήσει τις αυστηρότερες προδιαγραφές: οι δεξαμενές του φυσικού αερίου είναι κατασκευασμένες από υψηλής αντοχής ατσάλι, και λειτουργούν με τη μισή πίεση από όση είναι ικανές να αντέξουν.


Κι όσο για τον ανεφοδιασμό του, τα πρατήρια καυσίμων που διαθέτουν φυσικό αέριο πληθαίνουν διαρκώς και στην Ελλάδα, η αντλία καυσίμου είναι κοινή παντού και ο χρόνος ανεφοδιασμού είναι ο ίδιος με τη βενζίνη/diesel. Με ένα γέμισμα 14,3 κιλών φυσικού αερίου των δοχείων καυσίμου, και με ακόμα 9 λίτρα του ρεζερβουάρ βενζίνης, θα έχετε διαθέσιμα 400 συν 160 χιλιόμετρα αυτονομίας αντίστοιχα, μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό.

Πέραν του οικονομικού οφέλους που θα απολαμβάνετε σε κάθε σας διαδρομή και στο ταξίδι, το Arona TGI σας βοηθά να συμβάλλετε και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς το φυσικό αέριο (CNG) έχει καλύτερη αποδοτικότητα από άλλα καύσιμα: 1 κιλό CNG παράγει την ενέργεια δύο λίτρων LPG, 1,3 λίτρου diesel και 1,5 λίτρου βενζίνης! Έτσι, είναι μια σημαντικά καθαρότερη λύση, με 25% λιγότερες εκπομπές CO2 από τη βενζίνη και 75% λιγότερο μονοξείδιο του αζώτου (NOx).


Κατά τα άλλα, η έκδοση TGI διατηρεί όλες τις αρετές που προσδίδουν στο Arona μοναδικό χαρακτήρα για να ζήσετε όποιο lifestyle σας ταιριάζει! Η πρωτοποριακή και προηγμένη πλατφόρμα MQB-A0 του χαρίζει απαράμιλλη στιβαρότητα και κορυφαία οδική συμπεριφορά - στην οποία συμβάλλει και η πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού: κυρίως το Front Assist (με αναγνώριση πεζών) για την πρόληψη της σύγκρουσης, το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος Park Assist, το Hill Hold Control για εκκίνηση σε ανηφόρα και το προαιρετικό Rear Cross Traffic Αlert που προειδοποιεί για κάθετα διερχόμενα οχήματα όταν κάνετε όπισθεν. Επιπλέον, η αύξηση του ύψους από το έδαφος, στα 19 εκατοστά, και η άνεση της ανάρτησης επιτρέπουν το πέρασμα πάνω από κάθε δυσκολία της ασφάλτου, καθώς και μια ακούραστη εκδρομή εκτός δρόμου!


Παράλληλα, η πλατφόρμα MQB χαρίζει μοναδικές χωροταξικές δυνατότητες που επέτρεψαν στους σχεδιαστές του Arona να εξασφαλίσουν άνετο χώρο για πέντε επιβάτες και 282 λίτρα για το χώρο αποσκευών - παρότι ο τελευταίος φιλοξενεί στο δάπεδό του τις δεξαμενές φυσικού αερίου. Κι όλα αυτά με έναν φρέσκο «αέρα» νεανικότητας που του χαρίζει ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός, οι άπλετες δυνατότητες εξατομίκευσης, η πλήρης συνδεσιμότητα του smartphone και το σύστημα infotainment Full Link στην έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, η θύρα USB, η ασύρματη φόρτιση του τηλεφώνου.

SEAT Arona TGI. Το πρώτο SUV του κόσμου με τεχνολογία CNG!