‘Φυσικά’ SEAT TGI για ΜΑΧ οικονομία

Τα SEAT IBIZA, ARONA και LEON TGI με κινητήρα φυσικού αερίου μειώνουν μέχρι και στο μισό το κόστος καυσίμου

  • -
  • -

Τα SEAT Ibiza, Arona και Leon στις εκδόσεις TGI φυσικού αερίου (CNG) μειώνουν μέχρι και στο μισό το κόστος καυσίμου και τους ρύπους χωρίς να χάσουν τίποτα από τη δυναμική συμπεριφορά, τις επιδόσεις, το χαρακτήρα και την πρακτικότητά τους.

 

SEAT Ιbiza TGIαπό 15.955 €

Πανέξυπνο στην αξιοποίηση του εσωτερικού χώρου του και πλούσια εξοπλισμένο σε άνεση και ασφάλεια, το supermini της SEAT κινείται από τον τρικύλινδρο 1.0 TGI απόδοσης 90 PS και 160 Nm. Μέσω του μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, το φυσικό αέριο δεν κάνει καμιά διαφορά στις επιδόσεις: η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h έρχεται σε 12,1’’ και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 km/h. Κι αυτά, χωρίς να ξεπερνά τα 3,8-4,1 κιλά κατανάλωσης CNG ανά 100 km, δηλαδή 4 ευρώ περίπου! Τρία δοχεία από ατσάλι υψηλής αντοχής με χωρητικότητα 14,3 kg CNG εξασφαλίζουν αυτονομία 400 km, ενώ το επιπλέον δοχείο 9 lt βενζίνης προσθέτει αυτονομία ακόμα 160 km όταν εξαντληθεί το απόθεμα CNG. Η εναλλαγή καυσίμου, όπως σε όλα τα SEAT, γίνεται αυτόματα και ανεπαίσθητα.

 

 

SEAT Arona TGIαπό 17.190 €

Πώς θα σας φαινόταν μια εκδρομή 360 km με κόστος καυσίμου μόνο 14,96 ευρώ; Η SEAT το κατάφερε με το Arona TGI, το πρώτο SUV τεχνολογίας CNG στον κόσμο, με απόσταση 19 cm από το έδαφος, ψηλή θέση οδήγησης και πολλαπλές δυνατότητες για τους λάτρεις της περιήγησης. Ο τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.0 TGI έχει απόδοση 90 PS και 160 Nm. Παρότι οι δεξαμενές του CNG βρίσκονται στο πίσω άκρο του πατώματος, ο χώρος αποσκευών είναι μεγάλος με όγκο 282 λίτρα. Η έκδοση TGI διατίθεται στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Style, ενώ με 68 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας, μοναδικό Arona!

 

 

SEAT Leon 1.5 TGI EVOαπό 19.505 €

Οι εκδόσεις TGI του 5θυρου Leon και του ST Estate καθιστούν τη γκάμα CNG της SEAT μια από τις πιο ολοκληρωμένες της αγοράς! Τώρα το Leon TGI απέκτησε τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 EVO, «εκτοξεύοντας» την ισχύ στους 130 PS. Δύο από τις τρεις δεξαμενές CNG του Leon είναι από συνθετικά ανθρακονήματα, μειώνοντας το βάρος και το κέντρο βάρους, ενώ η αυξημένη χωρητικότητα 17,3 kg αερίου διευρύνει την αυτονομία στα 440 km, συν τα ακόμα 140 km της βενζίνης! To Leon TGI διαθέτει και την επιλογή αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων, ενώ στην έκδοση ST ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 482 λίτρα! Όπως τα Ibiza και Arona, το Leon διαθέτει πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και infotainment.