Gregoire Ginet: "Στη Renault έχουμε μία εξηλεκτρισμένη πρόταση για κάθε ανάγκη"

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ Powertrain της Renault περιγράφει στο GOCAR το κοινό των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της γαλλικής μάρκας

  • -
  • -

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η αντεπίθεση της Renault στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με το 2020 να είναι κομβικό έτος για τη γαλλική εταιρεία. Στο Παρίσι συνομιλήσαμε με τον Gregoire Ginet, Διευθυντή Μάρκετινγκ Powertrain της Renault, ο οποίος σκιαγράφησε τους πελάτες των νέων υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων.

"Το στρατηγικό πλάνο 2022 του Groupe Renault περιλαμβάνει το λανσάρισμα 8 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και 12 υβριδικών. Ο λόγος είναι ότι τα χαρακτηριστικά των πελατών στις τρεις κατηγορίες δεν είναι ίδια. Π.χ., το υβριδικό Clio E-TECH είναι η λύση για όσους επιθυμούν να οδηγούν πιο οικολογικά, όμως δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά τους. Δεν έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να φορτίζουν σε πρίζα το αυτοκίνητό τους."
O κ. Ginet μας εξήγησε και το λόγο που το Captur ακολουθεί διαφορετική φιλοσοφία και τεχνολογία: "Από την άλλη, το Captur plug-in προσφέρει τη δυνατότητα οδήγησης αμιγώς ηλεκτρικά, Δευτέρα με Παρασκευή, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας, ιδανικό για εκδρομές και τις διακοπές."

Η συζήτηση συνέχισε με το επόμενο υβριδικό της μάρκας, το Megane. "Το Captur μαζί με το Megane E-TECH, απευθύνονται σε όσους δεν θέλουν να… αλλάξουν σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η ηλεκτρική τους αυτονομία είναι επαρκής για τις καθημερινές μετακινήσεις. Στην Ευρώπη, ο μέσος όρος της απόστασης που διανύει καθημερινά ο κάθε οδηγός είναι 45 χλμ. Οπότε η ηλεκτρική αυτονομία των 50 χλμ. σε μεικτό κύκλο είναι η λύση για τους συγκεκριμένους πελάτες. Μπορούν να φορτίζουν τη μπαταρία μία φορά την ημέρα, στο σπίτι ή το γραφείο, και να οδηγούν εντελώς ηλεκτρικά κάθε μέρα. Για το συγκεκριμένο κοινό, τα plug-in υβριδικά συνδυάζουν τα προτερήματα των δύο κόσμων: της βενζίνης και της ηλεκτρικής ενέργειας."

Σε ποιους λοιπόν απευθύνονται τα αμιγώς ηλεκτρικά; "Όσοι περνούν από αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε 100% ηλεκτρικά, είναι εκείνοι που δεν θέλουν να επιβαρύνουν με ρύπους το περιβάλλον. Πρόκειται για το δεύτερο όχημα μιας οικογένειας, ή το μοναδικό όσων δεν χρησιμοποιούν αυτοκίνητο στις διακοπές τους. Το Twingo ZE είναι λοιπόν το ιδανικό αυτοκίνητο για όσους δεν διανύουν μεγάλες αποστάσεις μέσα στην εβδομάδα, αλλά και για υπηρεσίες car sharing. Προσπαθήσαμε να βρούμε την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην αυτονομία και την τιμή πώλησής του. Ο στόχος μας είναι η τιμή του να είναι ανταγωνιστική στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης".