WTF!? Τι ήταν αυτό που έζησα;

Μια Porsche Turbo που δεν είναι Turbo αλλά μπορεί να στριμώξει ακόμη και μια 911 Turbo στη γωνία…

  • -
  • -

Λέγεται αλλά δεν είναι Turbo. Είναι όμως γνήσια Porsche δίπλα στην οποία τα βλέπει σκούρα ακόμη και η 911 Turbo! Ναι, ναι, για την Taycan Turbo μιλάω – ή παραμιλάω, το ίδιο είναι. Γιατί; Επειδή έζησα μαζί της μια πραγματικά τρομερή εμπειρία. Έχω οδηγήσει γρήγορα ηλεκτρικά και έχω νιώσει την παροιμιώδη αμεσότητα που προσφέρουν στην επιτάχυνση. Αλλά εδώ, όλα είναι αλλιώς. Στην Taycan σανιδώνεις το γκάζι στο πάτωμα και ο εγκέφαλος στέλνει ύβρεις στο στόμα, αυθόρμητα και αυτόματα.

Ποιο “WOW”; Πρώτο σκάει το “WTF” - ευτυχώς που υπάρχει σε συντομογραφία και δεν χρειάζεται να το γράψω ολόκληρο…  Έρχεται σαν σκαμπίλι, ξαφνικό και ασυγκράτητο, όπως ακριβώς και η επιτάχυνση, λυσσαλέα και αδιάκοπη! 0-100 km/h σε 3,2”, 0-160 km/h σε 6,9” και 0-200 km/h σε 10,6”! Αν είναι δυνατόν. Αλλά θα μου πείτε, 680 ίπποι και 850 Nm ροπής είναι αυτά. Άλλο όμως να τα διαβάζεις στην οθόνη και άλλο να τα βλέπεις να ξεδιπλώνονται στην άσφαλτο.

Στην όλη εμπειρία συμβάλλει η έλλειψη ήχου. Αυτός ο βρυχηθμός ενός υπερκυβισμένου ή υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας. Στην Taycan δεν έρχεται ποτέ, με αποτέλεσμα ένα τμήμα του μυαλού να αναζητά αυτό το κομμάτι του παζλ, μάταια. Αυτή ακριβώς η αδυναμία του εγκεφάλου να καταχωρήσει στα αντίστοιχα κουτάκια του τα δεδομένα που καταφθάνουν (ή όχι) κατά ριπάς από τα αισθητήρια όργανα, είναι που κάνει αυτή την εμπειρία μοναδική.

Αλλά, εδώ που τα λέμε, τα λέει καλύτερα από μένα ο άνθρωπος που την δοκίμασε. Διαβάστε την αναλυτική Video Δοκιμή του Μιχάλη Γεωργιάδη για την Porsche Taycan Turbo και στείλτε μας τις εντυπώσεις σας, στο editors@gocar.gr.