Το καλοκαίρι του αυτοκινήτου

Φέτος θα ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητό μας σε μέρη γνωστά και αγαπημένα

  • -
  • -

Έρευνες που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού δείχνουν ότι οι συνήθειες των ταξιδιωτών θα αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό, μόλις λήξει η καραντίνα που επέβαλε ο κορονοϊός. Το 52% των Αμερικανών εκφράζει φόβο για τα ταξίδια εκτός ΗΠΑ, η Αυστρία σχεδιάζει να ανοίξει αρχικά τα σύνορά της μόνο με τη Γερμανία, οι Βρετανοί δηλώνουν έτοιμοι για καραντίνα πολλών εβδομάδων.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η Ελλάδα δείχνει να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, ελέγχοντας πλήρως την επιδημία του κορονοϊού. Για να υποδεχθούμε όμως σημαντικό αριθμό τουριστών από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις: κεντρική οδηγία από την Κομισιόν που θα ορίζει πότε και με ποια διαδικασία θα επαναρχίσουν οι πτήσεις για ταξίδια αναψυχής εντός της ΕΕ, εφαρμογή κανονισμών λειτουργίας όλη της τουριστικής αλυσίδας, από ξενοδοχεία και αρχαιολογικούς χώρους μέχρι εστιατόρια και μπαρ. Το σίγουρο είναι ότι για όλο το 2020 – τουλάχιστον – δεν θα δούμε συναυλίες, φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις  παρουσία χιλιάδων θεατών.

Άρα πού θα κάνουμε διακοπές φέτος; Όπου μπορούμε να φθάσουμε χωρίς τη χρήση αεροπλάνου ή ακόμη και πλοίου. Σε όσο το δυνατόν πιο «ελεγχόμενο και γνώριμο περιβάλλον». Τι σημαίνει αυτό; Οι περισσότεροι από εμάς αναμένεται να επιλέξουμε το εξοχικό μας, ή ένα σπίτι στενών φίλων, ή ένα συγκρότημα λίγων κλινών, στο οποίο είχαμε βρεθεί τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες.

Και πώς θα φθάσουμε εκεί; Αυτό το καλοκαίρι ανήκει 100% στο αυτοκίνητο. Το road trip θα αναβιώσει σε όλο τον πλανήτη. Το αυτοκίνητό μας θα αναδειχθεί ως το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς, τόσο απέναντι στον κορονοϊό όσο και απέναντι στις φοβίες μας. Θα «γράψουμε» χιλιόμετρα, θα επιλέξουμε την μακρύτερη ή την πιο όμορφη διαδρομή, έχοντας ως παρέα μας το ταίρι μας ή την οικογένειά μας.

Το αυτοκίνητο θα αποδειχθεί ο πιο… πιστός και ασφαλής σύντροφος αυτό το καλοκαίρι. Θα το φροντίσουμε περισσότερο, θα το αγαπήσουμε πιο πολύ. Και αυτό θα μας το… ανταποδώσει.