Ταξιδεύεις για Πελοπόννησο; Τι πρέπει να προσέξεις

Για να μην πάει τίποτα στραβά και να απολαύσετε το ταξίδι προς τον προορισμό σας, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές.

  • -
  • -

Χιλιάδες αυτοκίνητα αναμένεται να περάσουν από τους κεντρικούς οδικούς άξονες για τον εορτασμό του Πάσχα. Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση και τη συντήρηση των αυτοκινητόδρομων της χώρας, να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Η Ολυμπία Οδός είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους ταξιδιώτες προς τα γραφικά τοπία της Βόρειας και Δυτικής Πελοποννήσου, με το προσωπικό και τον εξοπλισμό του αυτοκινητοδρόμου να βρίσκονται σε επιφυλακή για να εξασφαλίσουν σε όλους ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι.

taxidi

Ωστόσο, για να φτάσουν άπαντες στα χωριά τους και τις περιοχές που έχουν επιλέξει για τις διακοπές του Πάσχα, πρέπει να γνωρίζουν και να ακολουθήσουν ορισμένους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας. Αυτοί είναι: 

  1. Ελέγξτε το όχημά σας (καύσιμα, λάδια, νερό/αντιψυκτικό, φώτα, φρένα, φλας και πίεση των ελαστικών).
  2. Ξεκουραστείτε καλά πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Για μεγάλες διαδρομές συνιστάται μια στάση 15 λεπτών κάθε δύο ώρες.
  3. Ενημερωθείτε για τις κυκλοφοριακές και καιρικές συνθήκες από την υπηρεσία Πρόβλεψης Κυκλοφορίας και το widget της Ολυμπίας Οδού στο www.olympiaodos.gr και στο Olympia Odos app.
  4. Σε περίπτωση βλάβης του οχήματος ή άλλης έκτακτης ανάγκης, προστατευθείτε σε ασφαλές σημείο και επικοινωνήστε με τα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας μέσω των SOS τηλεφώνων ή καλώντας το 1025 από το Olympia Odos app ή από το κινητό σας. Οι άνθρωποί μας είναι στο δρόμο 24/7 και θα έρθουν κοντά σας σε λίγα λεπτά.

Δείτε ακόμη: Αθήνα – Πάτρα: Τι θα πληρώσω σε βενζίνη και διόδια για το Πάσχα;

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ:
Όλοι οι οδηγοί οφείλουν να σέβονται τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ακόμη και αν επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η ΛΕΑ πρέπει να παραμένει πάντα ελεύθερη για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.