GOCAR Magazine: 0-100 σε 1”

Τόσο χρειάζεται για να βρεις αποκλειστικά αφιερώματα για την εξέλιξη της αυτοκίνησης, αλλά και τις σημαντικότερες, τις πιο όμορφες, τις πιο δύσκολες, τις πιο ξεχωριστές στιγμές μας.

  • -
  • -

Για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το αυτοκίνητο, είναι ίσως το πρώτο πράγμα στο οποίο εστιάσαμε. Η πληροφορία που πρώτα αναζητούσαμε ανοίγοντας το περιοδικό. Ένα νούμερο που στο μυαλό μας μπορούσε να ανεβάσει ή να αποκαθηλώσει ένα αυτοκίνητο. From hero to zero, για λίγα δέκατα του δευτερολέπτου. Τότε που υποστηρίζαμε μάρκες και μοντέλα οπαδικά. Τα αυτοκίνητα που ονειρευόμασταν. Τότε που οι επιδόσεις είχαν τη μεγαλύτερη σημασία.

Τα χρόνια πέρασαν. Όπως και ο τρόπος σκέψης των περισσότερων από εμάς. Ο δικός μου σίγουρα. Δεν οδηγώ όπως τότε, ούτε στον δρόμο, ούτε στην πίστα. Στην πρώτη περίπτωση είμαι πολύ πιο αργός, στη δεύτερη θέλω να πιστεύω καλύτερος. Σίγουρα οι προτεραιότητές μου έχουν αλλάξει. Αλλά ακόμη περισσότερο έχουν αλλάξει τα αυτοκίνητα. Η ηλεκτροκίνηση, τα έξυπνα συστήματα οδήγησης που αφαιρούν αρμοδιότητες από τον οδηγό για να τον προστατέψουν από τον ίδιο τον εαυτό του προετοιμάζοντας το έδαφος για την αυτόνομη οδήγηση και βεβαίως η συνδεσιμότητα. Παρότι το γκάζι είναι πλέον εύκολο και άφθονο, ειδικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όσα ελέγχονται από την κεντρική οθόνη φαίνεται να ενδιαφέρουν περισσότερο περισσότερους από ότι αυτά τα οποία γίνονται με το τιμόνι και τα πεντάλ.

Σε πρώτο πρόσωπο, τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που ονειρευόμουν τα έχω οδηγήσει. Περισσότερα από όσα ονειρευόμουν, για να είμαι ειλικρινής. Όμως εξακολουθώ να αγαπώ τα αυτοκίνητα. Την οδήγηση. Την τεχνολογία. Ο κόσμος αλλάζει, η αγορά του αυτοκινήτου, η σχέση μας με αυτό. Ο τρόπος που θα το αγοράζουμε και θα το χρησιμοποιούμε. Είναι ένα ολόκληρο οικοσύστημα σε διαρκή κίνηση. Ένας συναρπαστικός κόσμος όπου τίποτα δεν μένει στάσιμο για καιρό, ειδικά στην εποχή μας. Μαζί με αυτό, αλλάζουμε και εμείς. Σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες. Είναι μια ευκαιρία και μια τεράστια ευθύνη, ταυτόχρονα.

Μπορούμε απλά να γκρινιάζουμε αναπολώντας ένα εξιδανικευμένο παρελθόν, τρέφοντας αυταπάτες ότι μπορεί η Γη να σταματήσει να περιστρέφεται ή να αλλάξει φορά. Ή να σταθούμε στο ύψος που επιβάλλει ο θεσμικός μας ρόλος, αυτός του ειδικού. Και να εκπαιδεύσουμε τους αναγνώστες μας, να ενστερνιστούμε νέες ιδέες, να τις εξελίξουμε περαιτέρω και να εμπνεύσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Να βρούμε τη χαρά της οδήγησης σε άλλες τεχνολογίες και οδηγικές συνήθειες, να προτείνουμε έξυπνες λύσεις μετακίνησης, να συμβάλλουμε σε μια ασφαλέστερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον κοινωνία της κυκλοφορίας. Να βρούμε νέα κανάλια επικοινωνίας με το κοινό και να τα υπηρετήσουμε με το ίδιο πάθος για γνώση, με την ίδια συνέπεια στην ποιότητα και τον ίδιο ενθουσιασμό.

Kia EV6

Αυτό ακριβώς κάνουμε στο GOCAR Magazine. Αυτή ήταν ανέκαθεν η φιλοσοφία του. Σε ένα μέχρι τότε στάσιμο τοπίο στον ειδικό τύπο, το GOCAR Magazine με σημαία την καινοτομία ήρθε για να ανοίξει νέους ψηφιακούς δρόμους. Και κυριολεκτικά άλλαξε τα δεδομένα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία για το αυτοκίνητο. Φέρνοντας το περιοδικό αυτοκινήτου στο tablet και στο κινητό του χρήστη, εντελώς δωρεάν. Με τεχνολογία που επέτρεπε μια πρωτόγνωρη διαδραστική εμπειρία ανάγνωσης, την οποία φυσικά δεν μπορούσε να προσφέρει το χαρτί, εκ της φύσης των πραγμάτων.

Σήμερα το πρώτο ψηφιακό περιοδικό στην Ελλάδα, το μοναδικό στο είδος του σε παγκόσμια κλίμακα, φτάνει στο τεύχος-ορόσημο 100. Και όχι, δεν το βλέπουμε σαν στόχο που μόλις επετεύχθη. Αλλά σαν μια νέα αρχή. Μόλις τώρα ανεβάσαμε ταχύτητα. Ανασχεδιάσαμε το lay out. Δημιουργήσαμε μια νέα εφαρμογή με σύγχρονη, εύχρηστη βιβλιοθήκη στην οποία μπορείτε ευκολότερα να αναζητήσετε το τεύχος σας και να το κατεβάσετε. Και αναβαθμίσαμε την τεχνολογία έτσι ώστε να παίζει άψογα σε κάθε κινητό τηλέφωνο.

Αυτή η επετειακή έκδοση θα λέγαμε ότι χωρίζεται σε δύο βασικές ενότητες. Στη μία, καταγράφουμε σε μια σειρά αποκλειστικών θεμάτων και ειδικών αφιερωμάτων την εξέλιξη της αυτοκίνησης μέσα στα 100 τεύχη του GOCAR όπως εμείς τη ζήσαμε. Στην άλλη, θυμόμαστε και μοιραζόμαστε με φίλους, με όλους εσάς, τις σημαντικότερες, τις πιο όμορφες, τις πιο δύσκολες, τις πιο ξεχωριστές σίγουρα στιγμές αυτής της κοινής πορείας.

0-100 σε ένα δευτερόλεπτο. Όσο χρειάζεται για να κατεβάσετε το τεύχος του GOCAR Magazine. Απολαύστε την επιτάχυνση!