Ανάκληση Toyota Avensis, Corolla & Prius (2001-2009)

Για έλεγχο του ενδιάμεσου άξονα του συστήματος διεύθυνσης

  • -
  • -

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε 25.749 Avensis, Corolla και Prius με ημερομηνίες παραγωγής:

AVENSIS: 21 Αυγούστου 2002 – 14 Οκτωβρίου 2008,

COROLLA: 6 Ιουλίου 2001 – 31 Μαρτίου 2004,

PRIUS: 4 Ιουνίου 2003 – 27 Μαρτίου 2009.

Ορισμένα Avensis με βενζινοκινητήρα 1,6 και 1,8 λίτρων, Corolla ιαπωνικής κατασκευής, καθώς και Prius, διαθέτουν ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης το οποίο αποτελείται από δύο ενδιάμεσους άξονες και ένα ολισθαίνον πολύσφηνο. Υπάρχει πιθανότητα, λόγω μη σωστής κατεργασίας του μετάλλου κατασκευής του ενδιάμεσου ρυθμιζόμενου άξονα, το πολύσφηνο ένωσης του με την κρεμαγιέρα να παραμορφωθεί, δημιουργώντας διάκενο στο σημείο συναρμογής, που με την πάροδο του χρόνου ενδέχεται να καταλήξει στην ολοκληρωτική καταστροφή του. Η επιδείνωση της κατάστασης του πολύσφηνου επιταχύνεται από την επαναλαμβανόμενη βίαιη περιστροφή του τιμονιού στην μέγιστη γωνία στροφής (θέση κλειδώματος) σε συνθήκες οδήγησης με χαμηλή ταχύτητα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητοι προληπτικοί έλεγχοι, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).