Συγκρουόμενα στο ALLOU FUN PARK

Για πάντα παιδιά!

  • -
  • -

Δύο μάρκες αρκούν για να ταξιδέψεις πίσω στη παιδική σου ηλικία οδηγώντας ένα διαχρονικό μέσο αναψυχής που μύησε γενιές και γενιές στα μυστικά του βολάν και θα συνεχίζει να το κάνει για πολύ ακόμη. Είναι το μέσον για να κανείς τα πρώτα σου οδηγικά βήματα κρατώντας ένα πραγματικό τιμόνι, πατώντας ένα αληθινό πεντάλ έστω και με τη μύτη του …παπουτσιού. Μία μάρκα στη σχισμή και φύγαμε για μια «κανονική» αυτοκινητική περιπέτεια που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω.

 
Pedal to the metal!

Τα συγκρουόμενα έχουν μόνο γκάζι και ο Κ.Ο.Κ. στο πλατό είναι απλός και κατανοητός ανεξαρτήτως ηλικίας οδηγού. Οδηγούμε δεξιόστροφα και απαγορεύονται οι μετωπικές. Στις πολύ μικρές ηλικίες ο μεγαλύτερος συνοδηγός μάς μυεί στο savoir vivre των συγκρουόμενων, όμως από τα έξι, το πολύ επτά έτη, το ένστικτο αναλαμβάνει δράση. Οι κόντρες μεταξύ των αγοριών είναι σε πρώτο πλάνο και το επιθετικό φλερτ με επιδέξιες τιμονιές που καταλήγουν σε στρίμωγμα στη γωνία είναι για όσους θέλουν να χτίσουν σχέσεις πάνω σε γερές βάσεις. Έτσι στο χρονολόγιο των συγκρουόμενων προστίθενται γενιές και στα ίδια ακριβώς καθίσματα μπορεί να έχουν διασκεδάσει πατέρας γιός, ανιψιός κι εγγονός. 

 

Τρίκυκλο με …κεραία

Η τεχνολογία του συγκρουόμενου είναι απλή και παραμένει ίδια εδώ και πολλές δεκαετίες. Πολλοί έχουν την εντύπωση είναι τετράτροχα, όμως είναι τρίκυκλα με κίνηση στον μπροστινό κατευθυντήριο τροχό. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στον τροχό κι όταν το τιμόνι περιστραφεί ως το κλείδωμα ωθεί το συγκρουόμενο προς τα πίσω κάτι που βοηθά στο ξέμπλεγμα όταν οι παίχτες έχουν γίνει «κουβάρι». Ο μπροστινός κι ο πίσω δεξιός τροχός διαθέτουν λαστιχένιο δακτυλίδι για να έχουν πρόσφυση πάνω στο μεταλλικό τερέν. Η τρίτη ρόδα είναι από σκέτο σίδερο, που είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού και χρησιμεύει ώστε να «κλείνει» το ηλεκτρικό κύκλωμα και να κινείται το όχημα.

Τα συγκρουόμενα κινούνται με τη βοήθεια συνεχούς ρεύματος που έχει τάση 110Volt. Φανταστείτε ότι έχουμε τα δύο άκρα μιας τεράστιας μπαταρίας όπου ο θετικός πόλος είναι το κοτετσόσυρμα που απλώνεται κάτω από την οροφή στο οποίο ακουμπά η κεραία του συγκρουόμενου κι ο αρνητικός πόλος είναι το μεταλλικό πάτωμα. Ανάμεσα τους παρεμβάλετε το μοτέρ και το γκάζι μας ως διακόπτης. Ο χειριστής του παιχνιδιού από το θάλαμο ελέγχου μπορεί να επιλέξει μία από τις πέντε θέσεις του διακόπτη που τροποποιεί αισθητά την απόδοση του μοτέρ δίνοντας περισσότερες συγκινήσεις στους μικρούς ή μεγάλους οδηγούς. Στην πράξη η παραπανήσια ισχύς μεταφράζεται σε περαιτέρω γλίστρημα λόγω του μεταλλικού τροχού πίσω και η μύηση στο ανάποδο τιμόνι ξεκινά από τις τρυφερές ηλικίες και με τον πιο «αναίμακτο» τρόπο. Μια φορά την εβδομάδα απλώνεται γραφίτης στο πάτωμα ώστε τα επίπεδα ολίσθησης να είναι υψηλά και στη συντήρηση περιλαμβάνεται το φούσκωμα της σαμπρέλας που φροντίζει περιμετρικά να μετριάζει τη σφοδρότητα των επαφών.

 

Παιχνίδι μαζικής διασκέδασης

Τα συγκρουόμενα είναι από τα παιχνίδια που διασκεδάζεις περισσότερο όταν είσαι με παρέα και φυσικά όταν το πλατό είναι γεμάτο. Τότε είναι που ακόμη κι μεγάλος θυμάται τα παιδικά του χρόνια, αλλά κι ο μικρός μπορεί να αισθανθεί ως ίσος οδηγός απέναντι σε ίσους. Κάθε Λούνα Παρκ όσο σύγχρονο κι αν είναι όπως το Allou Fun Park που μας φιλοξένησε, αλλά και τα μικρά περιοδεύοντα ανά την επικράτεια, κρατούν ένα κομμάτι για το πιο αγαπημένο διαχρονικά παιχνίδι. Της οδηγικής δοκιμασίας που κρατά μόλις 1,5 λεπτό  και έχει κάνει πολλούς από εμάς να θυμόμαστε κλαμένες αναχωρήσεις λόγω εξάντλησης του …μπάτζετ. Η καλύτερη στιγμή ever: Η επίσκεψη στα συγκρουόμενα μετά από τα κάλαντα. Η χειρότερη; Κάθε φορά στο άκουσμα του μακρόσυρτου κουδουνιού όπου ο επιμελής φρόντιζε να έχει πάρει φόρα ώστε να συνεχίσει να κινείται όταν οι άλλοι έχουν σταματήσει.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...