iPhone 14: Η ανίχνευση ατυχήματος ενεργοποιείται και στο luna park!

Η τεχνολογία ασφαλείας που παρουσίασε η Apple και επιτρέπει στο τελευταίο κινητό της να καταλαβαίνει πότε συμβαίνει ένα τρακάρισμα, μάλλον δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα.

  • -
  • -

Το Crash Detection είναι ένα από τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά του νέου iPhone 14 και των Apple Watches. Θεωρητικά η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε πραγματικά να σώσει ζωές. Όπως είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό, το λογισμικό εντοπίζει εάν ο ιδιοκτήτης του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ο ίδιος δεν είναι σε θέση. Εξαιρετικό στην θεωρία αλλά ορισμένοι χρήστες δηλώνουν ότι οι συσκευές τους καλούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ακόμη και σε άσχετες περιπτώσεις. Για παράδειγμα ενώ βρίσκονται μέσα σε roller coaster.

young-friends-riding-roller-coaster

Σύμφωνα με την δημοσιογραφικά μέσα, αρκετοί κάτοχοι iPhone 14 και Apple Watch αναφέρουν περιστατικά όπου οι συσκευές τους ενεργοποίησαν το Crash Detection σε λούνα παρκ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα υπήρξαν και περιπτώσεις όπου οι συσκευές πραγματοποίησαν κλήσεις στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γι 'αυτό μέχρι να τελειώσει η διαδρομή.

Το πρόβλημα προκαλείται πιθανότατα από τις έντονες κινήσεις στις οποίες υποβάλλεται η συσκευή κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με τρενάκι. Ένας εκπρόσωπος της Apple είπε ότι το Crash Detection έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας «πάνω από ένα εκατομμύριο ώρες δεδομένων», αλλά πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να βελτιώνει την συγκεκριμένη λειτουργία με την πάροδο του χρόνου.

Μέχρι τότε καλό θα ήταν να αποφύγετε τις πολύ «βίαιες» δραστηριότητες για όσο έχετε τουλάχιστον το κινητό πάνω σας. Ακούστε παρακάτω την κλήση που πραγματοποιήθηκε στην άμεση δράση σε ένα από τα περιστατικά με το τρενάκι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...