Silverstone: Επόμενη στάση …

Στο Silverstone το επόμενο στοπ της F1

  • -
  • -

Στην καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην Μ. Βρετανία, θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον τις επόμενες μέρες καθώς οι ομάδες είναι πανέτοιμες για το Βρετανικό GP στην πίστα του Silverstone. Δυστυχώς τα πράγματα ήρθαν έτσι και το αγωνιστικό σκέλος έρχεται σε δεύτερη μοίρα, λόγω του πολύ άσχημου ατυχήματος που είχε η Maria de Villota στις δοκιμές που είχε με την Marussia. Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ότι η οδηγός εξέλιξης της Marussia έχασε το δεξί της μάτι.

 

Κλειδί για το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα είναι οι καιρικές συνθήκες. Αναμένονται λοιπόν βροχές καθόλη την διάρκεια του τριημέρου και οι διοργανωτές έχουν πάρει επιπλέον μέτρα σε περίπτωση που υπάρχουν ακραίες συνθήκες. Το πρόβλημα μπορεί να εστιαστεί στα παρκινγκ των θεατών, στα οποία μπορεί να δημιουργηθεί … βάλτος. Η κατάσταση θα εκτιμάται κάθε 4 ώρες ανακοίνωσαν.

 

Τους οδηγούς και τις ομάδες τους ενδιαφέρει η κατάσταση μέσα στην πίστα. Ελπίζουν στο να παραμείνουν σταθερές οι συνθήκες, όποιες και να είναι αυτές, κατά την διάρκεια του τριημέρου ώστε να μπορούν να πάρουν δεδομένα για τα εργαλεία στρατηγικής τους.  Κάποιοι ποντάρουν στην «ανακατωσούρα» που μπορεί να προκαλέσει μια βροχή κατά την διάρκεια του αγώνα για να φέρουν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα τους. Όλα αυτά θα φανούν μέσα στην πίστα.

 

Απαντήσεις περιμένουμε και για τα θέματα που αφορούν την Red Bull Racing και το κατά πόσο τα κόλπα του Newey θα είναι και πάλι ο άσσος στο μανίκι. Περιμένουμε και τις απαντήσεις των άλλων ομάδων με την McLaren να αναφέρει ότι θα υπάρχουν … εμφανείς βελτιώσεις από τον άλλο αγώνα.

 

Και εκτός πίστα τα πράγματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Μάθαμε ότι ο Paul di Resta χώρισε από τον μάνατζέρ του Anthony Hamilton, τον πατέρα του Lewis. Ο λόγος φαίνεται ότι είναι το γεγονός ότι διαφώνησαν για το πώς πρέπει να προχωρήσουν από δω και πέρα (με δεδομένο το ενδιαφέρον Mercedes και Ferrari), ενώ κάποιοι άλλοι … ψυλλιάζονται ότι ο Anthony Hamilton μπορεί να μην είναι ευπρόσδεκτος στην νέα ομάδα του di Resta (McLaren;).

 

Όμως στο παζάρι των οδηγών όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει ο Schumacher και ο Massa. Ενώ ο Brawn είχε πει ότι περιμένει μέσα στις επόμενες 6 βδομάδες να μάθει τις προθέσεις του οδηγού, ο Schumacher δήλωσε ότι σίγουρα πριν από τον Οκτώβριο δεν θα πάρει καμία απόφαση.

 

Η τηλεοπτική κάλυψη είναι και πάλι γεμάτη. Όπως πάντα όλα τα ελεύθερα δοκιμαστικά, προκριματικά και αγώνας θα είναι ζωντανά στην τηλεόραση του OTE TV και ο αγώνας σε ζωντανή κάλυψη και από τον Alpha.

 

ΟΤΕ TV

6 Ιουλιου

11:50 – 13:40 : 1α Ελεύθερα δοκιμαστικά

15:50 – 17:40 : 2α Ελεύθερα δοκιμαστικά

 

7 Ιουλίου

11:50 – 13:10 : 3α Ελεύθερα δοκιμαστικά

14:50 – 16:35 : Προκριματικά

 

8 Ιουλίου

14:45 – 17:15 : Αγώνας

 

Alpha TV

8 Ιουλίου

15:00 – 17:00 : Αγώνας

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...