F1: O Tonio Liuzzi για την Μαλαισία

Αποκλειστικά στο GoCar τα σχόλια του Ιταλού οδηγού

  • -
  • -

Ειδική μνεία για τον Fernando Alonso κάνει στο καθιερωμένο σχόλιό του για τον τελευταίο  αγώνα ο Tonio Liuzzi. Ο αγώνας είχε δυο μεγάλα πρόσωπα και έναν «αρνητικό πρωταγωνιστή». Οι Fernando Alonso και Sergio Perez ήταν οι οδηγοί που πήραν όλα τα φώτα της δημοσιότητας και δίκαια. «Για μένα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο οδηγός της μέρας ήταν ο Fernando Alonso. Για άλλη μια φορά είχε ένα πολύ καλό αγώνα, με ένα μονοθέσιο το οποίο ήταν μακριά από το να είναι τέλειο σε στεγνές συνθήκες. Παρόλο που είχαμε πολύ περίεργες συνθήκες, δεν έκανε λάθος  σε κανένα σημείο του αγώνα, όπως πάντα, οδηγούσε στο 110% και η ομάδα πήρε τις σωστές αποφάσεις στην στρατηγική, βοηθώντας τον να πετύχει μια τοπ απόδοση. Ο Alonso έχει, όπως λέμε, το ‘πλήρες πακέτο’ σαν οδηγός και είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή».

 

Το άλλο πρόσωπο που πήρε εύσημα ήταν ο οδηγός της Sauber, Sergio Perez. Για τον αγώνα του, ο Tonio είχε να πει : «Ένας από τους οδηγούς που βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα ήταν και ο Sergio Perez. O Perez έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, αλλά και ένα λάθος, λίγους γύρους πριν από τον τερματισμό. Μπορούσε να αποβεί μοιραίο, γιατί εάν θα υπήρχαν λιγότεροι δρόμοι διαφυγής, όπως στις παραδοσιακές πίστες, θα είχε κολλήσει σε αμμοπαγίδα. Μιλώντας για τον Sergio πρέπει να πούμε ότι είναι ένας νεαρός οδηγός, με μέλλον μπροστά του. Πρέπει να δώσουμε και εύσημα στην Sauber για το πολύ καλό μονοθέσιο. Το είδαμε και στην Μελβούρνη και το είδαμε και στην Μαλαισία. Σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να δούμε»

 

Ένα όμως από τα «αρνητικά» της ημέρας ήταν το συμβάν ανάμεσα στον οδηγό της HRT Narain Karthikeyan και τον Sebastian Vettel. Από την επαφή ο Vettel έπρεπε να αλλάξει το κατεστραμμένο ελαστικό του, κάτι που τον έφερε εκτός βαθμολογούμενης 10άδας. Για το συμβάν είπε ο Liuzzi : «Ο Sebastian κατηγόρησε τον Narain μετά από το τέλος του αγώνα, αλλά θα πρέπει να δούμε την φάση προσεκτικά. Και οι δυο ευθύνονται για το συμβάν. Πλησίασαν ο ένας τον άλλον, αλλά δεν έφταιγε μόνο ο Narain. Για να είμαστε ειλικρινείς ήταν μια περίπτωση 60-40 φταίξιμο του Sebastian. Ήταν ένα καθαρά αγωνιστικό συμβάν και δεν θα έπρεπε να επιβληθεί ποινή»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...