F1: H άποψη του Σταμάτη Κατσίμη για το GP της Μαλαισίας

  • -
  • -

Ο οδηγός αγώνων Σταμάτης Κατσίμης μίλησε στο GoCar και σχολίασε τα όσα είδαμε την Κυριακή στον συναρπαστικό αγώνα της Μαλαισίας, αγώνα τον οποίο κέρδισε ο Fernando Alonso : «Είχαμε έναν αναπάντεχα συναρπαστικό αγώνα. Είχαμε ένα καταπληκτικό Alonso, έναν αθόρυβο Hamilton και έναν συναρπαστικό Perez. Η μαγεία αυτού του αθλήματος είναι ότι αναλόγως των συνθηκών, δίνει κατά καιρούς την ευκαιρία στους ταλαντούχους να δείξουν την αξία τους. Ο Vettel ήταν αρκετά εκνευρισμένος, ο Button χωρίς συγκέντρωση ενώ ο Massa ήταν απογοητευτικός. Από την άλλη είχαμε τους ώριμους Webber και Raikkonen, ενώ ο Bruno Senna πήρε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα»

 

«Και ποιος δεν χάρηκε βλέποντας την Ferrari να κερδίζει έναν αγώνα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της McLaren», συνέχιζει ο Σταμάτης. «Εκτός από οπαδικά συναισθήματα, όλοι οι φίλαθλοι θέλουν έναν όσο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γίνεται. Παρόλο που η McLaren διαθέτει αυτή τη στιγμή το ταχύτερο μονοθέσιο, με την Lotus και την Mercedes GP να είναι αρκετά κοντά, αποδεικνύεται ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Άτυχοι για ακόμα μια φορά ήταν οι Schumacher και Grosjean, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας δώσουν και την δική τους παράσταση», τόνισε.

 

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην Pirelli : «Τα ελαστικά αποτελούν το σημαντικότεροι σημείο απόδοσης ενός αγωνιστικού μονοθεσίου/αυτοκινήτου, που έχει ως αποτέλεσμα να ‘περιορίζει΄ τις δυνατότητες των ρυθμίσεων των ομάδων στην μηχανική πρόσφυση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κορυφαίες ομάδες διαθέτουν τον χρόνο, το χρήμα και το προσωπικό για να μεγαλώσουν την ψαλίδα κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Μέχρι τότε όμως περισσότερες ομάδες θα μάχονται για τις πρώτες θέσεις και θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις. Ελπίζω ότι αυτή η νίκη της Ferrari να δώσει μεγαλύτερο κίνητρο στην βελτίωση της ομάδας και όχι να τους αποπροσανατολίσει από τον στόχο τους. Και να μην πιστέψει κανένας ότι η Red Bull Racing δεν θα κάνει την αντεπίθεσή της!»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...