F1: Η McLaren βαδίζει σταθερά ανοδικά υπο την καθοδήγηση του Boullier

Σε καλό δρόμο...

  • -
  • -

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren Eric Boullier πιστεύει ότι η McLaren έχει μπει πλέον σε μια ομαλή κατάσταση, χωρίς πολιτικές και διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν «μ***κιες». Μιλώντας στο Autosport ο Γάλλος που βρίσκεται στα ηνία της ομάδας τα τελευταία δυόμιση χρόνια είπε επι του θέματος:

 

«Τρέχω για να κερδίζω, αλλά προφανώς δεν έχουμε ακόμα το πακέτο που θα μας επιτρέπει να παλέψουμε για τις νίκες, και όσο δεν το έχω αυτό δεν θα είμαι ποτέ χαρούμενος. Παρόλα αυτά, για αυτό που είμαι χαρούμενος είναι η ομάδα, που προφανώς άλλα δραστικά, που έχει εξελιχθεί. Οι ομάδα ανθρώπων που έχω γύρω μου, από τεχνικής πλευράς, από τον Pete Prodromou, στον Tim Goss και Matt Morris και τους άλλους, δουλεύει πολύ καλά μαζί. Είμαι σίγουρος ότι έχετε παρατηρήσει πόσο ήσυχοι είμαστε, δεν υπάρχουν ιστορίες γύρω από μας, και γενικά δεν υπάρχουν ιστορίες γιατί τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Έχουμε ένα πολύ συνεργατικό και συλλογικό τρόπο δουλειάς, ο οποίος ήταν νέος στην McLaren, αλλά χωρίς να αλλάξουμε το DNA της McLaren πήγαμε σε αυτό το νέο μοντέλο, που ήταν η επιθυμία μου και αυτό είναι καλό. Απλώς αλλάξαμε τον τρόπο που δούλευε η McLaren σε σχέση με πριν. Κρατήσαμε τα καλύτερα, βελτιώσαμε τις αδυναμίες. Απο αυτό που θα μπορούσε να ήταν ένα πολιτικό μοντέλο, δεν έχουμε πολιτικές, όχι μ****κίες», είπε ο Boullier.

 

Και συμπλήρωσε : «Η φιλοσοφία μου είναι η ίδια που είχα στο Enstone (με την Lotus) ή την DAMS. Από την στιγμή που κάνεις άνετη την δουλεια των ανθρώπων, και με την άνεση αυτή και την αμοιβή, είναι τέλειο. Αλλά θα πρέπει να αποφύγεις τις πολλές παρακάμψεις, πάνω κάτω, γιατί αυτό είναι που σκοτώνει μια ομάδα και αυτό είναι που γίνει με τους κόκκινους (Ferrari). Αλλά χρειάζεται χρόνο. Δείτε τον Ross Brawn. Του πήρε καιρό να κάνει την Ferrari νικήτρια, και κάποια χρόνια για να φέρει την Mercedes εκεί που είναι, το ίδιο και η Red Bull. Η ομάδα είναι λεία, όχι με την έννοια του να είναι μικρότερη, αλλά με την έννοια του να μεταφέρει λιγότερο βάρος. Η ομάδα είναι καλή, ευέλικτη και δημιουργική, και όλα φαίνονται θετικά για του χρόνου. Μπορείτε να δείτε την πορεία μας τα δυο τελευταία χρόνια, από δύσκολες στιγμές, τώρα αρχίζουμε και κλείνουμε».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...