GP Βρετανίας: Η pole πήγε στον Hamilton

Άφησε το καλύτερο για το τέλος

  • -
  • -

Τι κι αν φαινόταν σε όλα τα ελεύθερα δοκιμαστικά ότι ο Nico Rosberg είχε το πάνω χέρι, εν τέλει ο Hamilton ήταν αυτός που πήρε την pole position. Στην άλλη μάχη ανάμεσα στις δυο Williams κερδισμένος βγήκε ο Felipe Massa.

Τα προκριματικά ξεκίνησαν με τον Rosberg να αναλαμβάνει τα ηνία από την πρώτη του προσπάθεια. Ο Hamilton δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον χρόνο του στην πρώτη αλλά και στην δεύτερη γρήγορη προσπάθεια. Το πρόβλημα για πολλούς ήταν το γεγονός ότι έβγαιναν έξω στην στροφή 9. Η FIA είχε βγάλει ειδική οδηγία προς τις ομάδες από το πρωί. Οι Verstappen και Grosjean είχαν προβλήματα με τα μονοθέσιά τους και κατάφεραν να μπουν στην διαδικασία την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Τον ταχύτερο χρόνο στο Q1 έκανε τελικά ο Kimi Raikkonen, με τους Mehri, Stevens, Alonso, Button και Nasr να μην περνάνε στην επόμενη φάση.

Στο δεύτερο κομμάτι δεν τα κατάφεραν οι Perez, Grosjean, Verstappen, Maldonado και Ericsson με την στροφή 9 να κρίνει το αποτέλεσμα. Πολλοί οδηγοί βγήκαν εκτός της πίστας και σύμφωνα με την πρωινή οδηγία είδαν τους χρόνους τους να σβήνονται από τον πίνακα. Αρκετά μπλεγμένη ιστορία.

Στο τελευταίο και σημαντικό κομμάτι είχαμε τον Hamilton να βάζει από νωρίς τον πήχη ψηλά και τον Rosberg να προσπαθεί. Όμως στην δεύτερη και σημαντικότερη προσπάθειά του έπεσε θύμα της στροφής 9 και οι αγωνοδίκες έσβησαν τον χρόνο του. Στην άλλη μάχη ανάμεσα στις δυο Williams ο Massa κατάφερε στην δεύτερή του προσπάθεια να περάσει τον Bottas για την 3η θέση. Περιμέναμε περισσότερα από τις Ferrari που με τον Raikkonen και Vettel κατάφεραν να συμπληρώσουν την 3η σειρά στην εκκίνηση. Την δεκάδα έκλεισαν ο Kvyat, Sainz, Hulkenberg και Ricciardo.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...