H τύχη ευνοεί την Ferrari, λέει ο Montezemolo

  • -
  • -

Συνέντευξη στην Ιταλική εφημερίδα Repubblica έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo. Πιάστηκε με διάφορα θέματα και το πρώτο ήταν φυσικά η απόδοση της Ferrari.

 

«Μαζί με την οικογένειά μου, η Ferrari είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή μου. Ίσως το πιο σημαντικό. (…) Όταν βλέπω την Ferrari να κερδίζει, είμαι χαρούμενος», είπε ο Montezemolo ο οποίος στο ενδιάμεσο είπε ότι δεν θα ήθελε να μπει σε κουβέντα για το πώς αποχώρησε. «Οι Marchionne και Arrivabene είναι πολύ καλοί. Πρέπει να τους ευχαριστούμε. Αλλά ειλικρινά είχαν και λίγο τύχη φέτος γιατί πέρα από την Mercedes δεν έχουν ανταγωνισμό, η Williams δεν βελτιώθηκε, η Red Bull συρρικνώθηκε (ξέρω ότι Mateschitz σκέφτεται να πουλήσει ‘είτε πείθω την Audi να αγοράσει – είπε σε κοινό φίλο – είτε αποχωρώ’, και η McLaren είναι σε κρίση, έτσι η Ferrari ξεκινά έχοντας το βάθρο στο τσεπάκι της. Χρειάζεται όμως και να μπορείς να την εκμεταλλευτείς», είπε ο Montezemolo.

 

Στην συνέχεια εξήρε την δουλειά που είχε κάνει ο Domenicali και στην συνέχεια ο Mattiacci. Τόνισε ότι από το πρώτο test στην Jerez τον πήρε τηλέφωνο ο Massa (ναι έτσι αναφέρεται! Πιθανώς να εννοούσε τον Alonso) και του είπε ότι το μονοθέσιο ήταν αποτυχία, έτσι έδωσε εντολή αμέσως να αρχίσει η σχεδίαση αυτού για το 2015 στην νέα σήραγγα μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας, τα αποτελέσματα του οποίου βλέπουμε σήμερα. Πρέπει να τονίσουμε ότι Chief Designer μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν ο Νικόλας Τομπάζης στον οποίο «χρεώνεται» το φετινό μονοθέσιο.

 

Η Ferrari αναμένεται να φέρει βελτιώσεις τόσο σε αεροδυναμική όσο και σε μονάδα ισχύος στην Βαρκελώνη για να μείνει ζεστή στο κυνήγι της Mercedes.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...