Hamilton: Ο Rosberg παραδέχθηκε ότι με χτύπησε επίτηδες

Και τώρα να δούμε τι θα γίνει

  • -
  • -

Το χειρότερο δυνατό σενάριο για την Mercedes έγινε κατά την διάρκεια αλλά και μετά από το τέλος του Βελγικού GP. O Lewis Hamilton με το πέρας της συνάντησης με τους μηχανικούς και της κουβέντας με τον Rosberg βγήκε και είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Rosberg παραδέχθηκε ότι το έκανε επίτηδες για να αποδείξει κάτι.

 

«Φαινόταν ξεκάθαρο σε μένα αλλά είχαμε μια συνάντηση για το θέμα και βασικά είπε ότι το έκανε επίτηδες. Είπε ότι το έκανε επίτηδες, είπε ότι θα μπορούσε να το αποφύγει. Είπε ‘Το έκανα για να αποδείξω ένα σημείο’. Και δεν χρειάζεται να βασίζεστε μόνο σε μένα, πηγαίνετε να ρωτήσετε τον Toto (Wolff), τον Paddy (Lowe) και όλους τους ανθρώπους που δεν είναι χαρούμενοι μαζί του», είπε ο Hamilton.

 

«Ξέρεις, μπορείς να ρωτήσεις τον Fernando (Alonso) και μπορείς να ρωτήσεις όλους τους οδηγούς, ότι εάν ένα μονοθέσιο είναι λιγότερο από το μισό δίπλα σου και είναι από την εσωτερική, τότε είναι η δική σου αγωνιστική γραμμή. Δεν είναι δική σου δουλειά να βγεις πολύ έξω από την γραμμή σου για να αφήσεις αρκετό χώρο. Και δεν είναι από τις στροφές όπου υπάρχει τοίχος ή κάτι τέτοιο, δείτε τον Sebastian (Vettel) στον πρώτο γύρο. Έμεινα κατάπληκτος όταν άκουγα αυτά στην συνάντηση. Πρέπει να τον ρωτήσετε τι ήθελε να αποδείξει. Ήρθε απλώς και είπε ότι ήταν δικό μου λάθος. Απλώς ήρθε μέσα … Δεν ξέρω τι θα κάνει τώρα η ομάδα. Ήρθαμε αυτό το τριήμερο και είχα όλη την θετική διάθεση. Ήμουν ενθουσιασμένος, έχουμε ακόμα 8 αγώνες και είμαστε κοντά, ήταν μόνο 11 βαθμοί και πίστευα ότι θα ήταν καλό για όλους μας. Καλός αγώνας, και πίστευα ότι θα ήταν μια πίστα που θα έδινε κάτι συναρπαστικό. Είναι ενδιαφέρον γιατί είχαμε μια συνάντηση την Πέμπτη και ο Nico εξέφρασε ότι ήταν θυμωμένος, και σκεφτόμουν ‘Πέρασαν 3 βδομάδες και έχει ακόμα τέτοια πλάνη!;’ Εξέφρασε τον εκνευρισμό του, απλώς καθόταν και έλεγε πόσο νευριασμένος ήταν με τον Toto και τον Paddy. Αλλά σκεφτόμουν ότι θα ήμασταν καλά μετά από αυτό και μετά αυτό το αποτέλεσμα … είναι ενδιαφέρον», τόνισε.

 

Την δική του εκτίμηση έδωσε και ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes Toto Wolff : «Ο Nico ένιωσε ότι έπρεπε να κρατήσει την γραμμή του. Χρειαζόταν να το επισημάνει, και για τον Lewis δεν πίστευε ότι ήταν αυτός που χρειαζόταν να προσέχει τον Nico. Ο Nico δεν έκανε πίσω. Πίστευε ότι ήταν στην πλευρά του Lewis να του αφήσει χώρο, και ο Lewis δεν το έκανε. Συμφωνούν ότι διαφωνούν σε μια πολύ ένθερμη συζήτηση που έγινε μεταξύ μας, αλλά δεν ήταν επίτηδες. Αυτά είναι χαζομάρες. Δεν αλλάζει όμως το σενάριο καθόλου λόγω του συμβάντος, όπως το βλέπω, δεν είναι αποδεκτό για μας. Αυτό που είδαμε ήταν ο Nico δεν ήταν διατιθέμενος να πάρει την έξοδο, και αυτό προκάλεσε την σύγκρουση. Δεν είναι κάτι που θέλαμε να γίνει. Ήταν μια σύγκρουση που μπορούσε να αποφευχθεί, στον δεύτερο γύρο, ήταν ο Nico που επιτέθηκε και δεν έπρεπε να το κάνει. Ήταν και για να δείξει ότι δεν ήταν διατιθέμενος να ενδώσει. Εάν θα μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, ο Nico μάλλον δεν θα έκανε ότι έκανε»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...