Έτσι θα αλλάξει η Ferrari

Μεγάλη συνέντευξη Mattiacci στο Autosport

  • -
  • -

Μεγάλη συνέντευξη έδωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Marco Mattiacci, στο περιοδικό Autosport. Μίλησε για τις αλλαγές που έγιναν μέχρι στιγμής αλλά και για το πλάνο της ομάδας για να βγει από το αγωνιστικό τέλμα.

 

«Είμαστε ξεκάθαροι με το που θέλουμε να πάμε. Έτσι δεν ξέρω εάν μπορείς να πεις τις αλλαγές μεγάλες, αλλά είναι σημαντικές. Πιστεύω ότι η Ferrari θα φανεί διαφορετική, θα είναι διαφορετική. Και θα δούμε εάν θα είναι καλύτερο. Οι αλλαγές θα είναι σε όλους τους τομείς – αλλά πιο σημαντικό – θα είναι αλλαγές στην κουλτούρα και η ασυνέχεια. Αυτές θα είναι οι σημαντικότερες», είπε ο Mattiacci και συνέχισε, «Έχω ένα πλεονέκτημα. Δεν ήμουν στην F1, αλλά την παρακολουθούσα, άκουγα για F1 και ζούσα με την F1. Έτσι ξέρω με πια δυναμική και με πιο σπορ έχω να κάνω. Αλλά σίγουρα ξέρω την εταιρία. Είναι μια Ιταλική εταιρία, είναι μια ειδικού τύπου δυναμική, να είσαι Ιταλός, αλλά να δουλεύεις εδώ τα τελευταία 20 χρόνια είναι ένα μείγμα από κουλτούρες, και ποικοιλόμορφη. Αυτό με βοήθησε να λειάνω κάποιες γωνίες και να προσπαθήσω να χτίσω ένα οργανισμό όπου το διαβατήριο (ταυτότητα) δεν είναι σημαντικό, αλλά η ιδέα είναι. Η ιεραρχία δεν είναι σημαντικό στοιχείο, αλλά το πώς μοιράζεις τα πράγματα είναι. Δεν προτιμώ τόσο τους ικανούς τεχνικούς, αλλά αν αυτού κάποιον που είναι team builder. Όπως σε όλα τα σπορ, σε όλες τις εταιρίες, αυτό που έχει σημασία είναι οι μονάδες»

 

«Το καλύτερο είναι να ρωτάς. Και εγώ δεν το φοβάμαι αυτό. Ο κόσμος ξέρει ότι δεν είμαι από την F1, έτσι ρωτάω το οτιδήποτε. Προσπαθώ να εξακριβώσω πράγματα για να καταλάβω τις πηγές. Φτιάχνω την δική μου άποψη. Έχω ξεκινήσει και βρίσκω ανθρώπους που εμπιστεύομαι. Δεν καλώ meeting, κάθομαι με τον επικεφαλής της αεροδυναμικής, ή μηχανικούς ή από το λογιστήριο, χωρίς ατζέντα. Θέλω όλοι να ξέρουν τι γίνεται, και καθένας να ξέρει που βαδίζουμε. Και σίγουρα θέλουμε αλλαγή στην κουλτούρα, πρέπει να ανοιχτούμε, και ζητώ να αγκαλιάσουμε προσεκτικά τον κίνδυνο, αλλά πρέπει να έχουμε και ασυνέχεια για να πάμε στην κορυφή», είπε.

 

Μίλησε και για το γεγονός ότι παρόλο που είχαν το τμήμα κινητήρα και σασί κάτω από την ίδια στέγη δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι δυνατό : «Δεν μου αρέσει όταν μιλάω σε ανθρώπους από το τμήμα κινητήρων και μου λένε για το σασί στα πρώτα πέντε λεπτά. Δεν μου αρέσει όταν από το σασί μου μιλάνε για κινητήρα. Όλοι πρέπει να μοιράζονται την ευθύνη για το μονοθέσιο. Δεν υπάρχει ‘είμαστε καλύτεροι από εσάς’ ή ‘το κάναμε επειδή το ζητήσατε’. Όλοι ευθύνονται για το μονοθέσιο με τον ίδιο τρόπο. Αυτό είναι το στυλ μου και αυτό θέλω να το υλοποιήσω».

 

Χρειάζεται να πείσει τον Alonso για να μείνει; «Σίγουρα, όλους πρέπει να πείσω, όχι μόνο τον Fernando. Πρέπει να πείσω τους εκατοντάδες που δουλεύουν για μένα. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο που με κοιτάζουν, και πρέπει να πείσω και το αφεντικό μου, πρέπει να πείσω τόσο κόσμο. Πρέπει να πείσω εκατομμύρια οπαδούς. Ξυπνάω κάθε πρωϊ σκεπτόμενος ότι πρέπει να τους πείσω αυτή τη μέρα; Όχι. Δουλεύω με τον τρόπο μου», είπε ο Mattiacci.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...