Το δύσκολο καλοκαίρι του Fernando Alonso

Θα μείνει στην Ferrari;

  • -
  • -

O Fernando Alonso έκανε ένα εκπληκτικό αγώνα στην Ουγγαρία. Μετά από το λάθος που έκανε η Ferrari στην στρατηγική του Kimi Raikkonen το Σάββατο, ήρθε η δεύτερη θέση του Fernando Alonso, για να φέρει λίγα χαμόγελα στο Maranello. Όμως όλοι στην Ιταλία κρέμονται από τα χείλη του Fernando Alonso.

 

Ο Ισπανός οδηγός έχει τυπικά συμβόλαιο με την Ferrari και για το 2015, αλλά η ομάδα δεν μπορεί να καλύψει τους όρους απόδοσης που υπάρχουν στο συμβόλαιό του και συνεπώς είναι ελεύθερος να φύγει. Το βάθρο στην Ουγγαρία δεν αποτελεί κριτήριο για τον Ισπανό. Ενδιαφέρον είχε η αντίδρασή του στην μεικτή ζώνη με το πέρας του αγώνα. Χαμογελούσε και έκανε αστεία με τους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την φάση που «έκοψε» το σικειν, αλλά όταν ρωτήθηκε για να σχολιάσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος άλλαξε αμέσως διάθεση και με κοφτό τρόπο απάντησε «πολύ δύσκολο» και έφυγε.

 

Η Ferrari έχει κάνει ότι μπορεί για να τον πείσει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Όπως έχουμε γράψει ο Mattiacci έχει τονίσει ότι δεν θέλει να ωραιοποιήσει την κατάσταση για το μέλλον και είπε στους οδηγούς πώς έχουν τα πράγματα. Υπάρχει η αίσθηση ότι για το 2015 στόχος της Ferrari είναι να έχουν την απόδοση της Williams φέτος, με παρουσία στην πρώτη γραμμή στην εκκίνηση και μάχες για κάτι καλό. Κλειδί στην όλη ιστορία είναι ο κινητήρας, ο οποίος μπορεί να αλλάξει μόνο κατά 40% σε κάποια εξαρτήματα. Οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι η σημαντική διαφορά απόδοσης από την Mercedes θα κλείσει εύκολα. Ο Alonso γνωρίζει τα «κουσούρια» της Ferrari και μπορεί να κρίνει εάν αυτά που του έχουν υποσχεθεί ή οι κινήσεις που γίνονται μπορεί να αλλάξουν την απόδοση της Ferrari. Όπως έγραψε το Extra Confidential η Ferrari έχει ένα αυτοκίνητο La Ferrari στο Palo Alto της California στο οποίο δοκιμάζει νέες μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας της Tesla, με τα αποτελέσματα των δοκιμών να μεταφέρονται στον Alonso για να δει την εξέλιξη και σε αυτό τον τομέα. Πρακτικά τα έχουν δοκιμάσει όλα.

 

Τον Alonso κυνηγά η McLaren η οποία ακόμα δεν έχει ανανεώσει με τους οδηγούς της και προσπαθεί να πείσει τον Ισπανό. Ακούσαμε και για Mercedes αλλά και Williams αλλά φαίνεται απίθανο το σενάριο. Δύσκολο καλοκαίρι για τον Ισπανό ο οποίος έχει να σκεφτεί διάφορα πράγματα μαζί με την ηλιοθεραπεία που θα κάνει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...