Αυτοκίνητο ασφαλείας, Hamilton και συνωμοσίες

Αυτοκίνητο ασφαλείας, Hamilton και συνωμοσίες

  • -
  • -

Αυτοκίνητο ασφαλείας, Hamilton και συνομωσίες

 

Γιατί δεν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας;

 

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για το γεγονός ότι το τετ-α-κε του Adrian Sutil στον 48ο γύρο του αγώνα δεν έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Η Mercedes επέλεξε να φέρει τον Hamilton αμέσως για αλλαγή ελαστικών ώστε να επωφεληθεί από την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας, όμως τα πλάνα της δεν δούλεψαν.

 

Ο Hamilton εξέφρασε την απορία του για το γεγονός, κάτι που έκανε και ο Rosberg, τονίζοντας ότι φοβήθηκε για τους ανθρώπους που πήγαν να σπρώξουν το μονοθέσιο και αναγκάστηκαν να διασχίσουν κάθετα την πίστα. «Θα ήταν ρίσκο να έμενα έξω εάν έκανε την εμφάνιση το αυτοκίνητο ασφαλείας. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα έπρεπε να υπάρχει ένα αυτοκίνητο ασφαλείας. Πώς στην ευχή μπορεί να κάθεται ένα μονοθέσιο στην μέση της πίστας και να μην βγαίνει; Αλλά πιστεύω ότι ξέρετε γιατί», είπε ο Hamilton ρίχνοντας λίγο ακόμα λάδι στην φωτιά.

 

Μιλώντας στο Auto Motor und Sport o Charlie Whiting, υπεύθυνος αγώνα, είπε ότι από την εσωτερική πλευρά θα έπρεπε να στεκόντουσαν άνθρωποι της πίστας και θα έπρεπε να «τραβήξουν» το αυτοκίνητο προς τα πίσω με ασφάλεια.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Toto Wolff υπεραμύνθηκε της απόφασης λέγοντας ότι καλά έκανε ο Whiting και «άφησε τον αγώνα να εξελιχθεί» γιατί θα έφερνε τα πάνω κάτω 15 γύρους πριν από το τέλος.

 

Όμως ο κόσμος παραμένει δύσπιστος για το γεγονός ότι ο Rosberg είναι Γερμανός και υπήρχε η πιθανότητα να χάσει τον αγώνα εάν έμπαινε το αυτοκίνητο ασφαλείας, κάτι που «δεν θα φαινόταν ωραίο» στην Mercedes. Δεν φαίνεται πολύ λογικό να υπάρχει κάποια υποστήριξη στον Rosberg από πλευράς Mercedes. Ο Hamilton έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και θα τερμάτιζε δεύτερος εάν δεν είχε πρόβλημα με την αεροτομή του. Όμως η συνωμοσιολογία στην περίπτωση αυτή μας φαντάζει λίγο τραβηγμένη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...