McLaren, Ross Brawn και βασικός χορηγός

  • -
  • -

Η McLaren κέντρισε το ενδιαφέρον μας χθες όταν ο Managing Director της ομάδας, Jonathan Neale, αποκάλυψε ότι στην παρουσίαση του μονοθεσίου δεν θα υπάρχει νέος βασικός χορηγός. Μιλώντας στο Autosport, o Neale είπε ότι η ομάδα πηγαίνει στο πρωτάθλημα του 2014 έχοντας το μεγαλύτερο μπατζετ που είχε τα τελευταία χρόνια.

 

Οπότε δεν πρέπει να ξαφνιαστούμε εάν δεν δούμε κάποιον βασικό χορηγό το 2014. Όλα αυτά βέβαια έχοντας υπόψη ότι το 2015 η ομάδα μπαίνει στην νέα εποχή με την Honda σαν προμηθευτή κινητήρων, οπότε της ανοίγεται και πάλι η Ιαπωνική αγορά για ανεύρεση χορηγού. Τα ονόματα που έπαιξαν αλλά και παίζουν είναι αυτό της Sony και της JVC.

 

Πέρα από αυτό έχουμε και ένα καυτό θέμα που κυκλοφορεί στα πηγαδάκια τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για την επιστροφή του Dennis «στα πράγματα». Ο Dennis δεν είχε κανένα έλεγχο πάνω στον Whitmarsh και την αγωνιστική ομάδα. Όμως την περασμένη βδομάδα ανακοινώθηκε ότι ο Dennis επιστρέφει στην θέση του CEO του McLaren Group, κάτι που κατείχε μέχρι πρότινος ο Whitmarsh, πέρα από την θέση του σαν Πρόεδρος της αγωνιστικής ομάδας. Με την κίνηση αυτή ο Dennis «έκατσε στον σβέρκο» του Whitmarsh. Όλοι πλέον περιμένουμε την κίνηση του δεύτερου η οποία φαίνεται ότι θα είναι η παραίτηση από την θέση του. Ίσως μετακινηθεί σε άλλη θέση μέσα στην McLaren.

 

Το GoCar είναι σε θέση να γνωρίζει ότι έχει γίνει ήδη κρούση σε υποψήφιους αντικαταστάτες του Whitmarsh, και εάν στο μυαλό σας έρχεται το όνομα του Brawn ίσως θα πρέπει να το σκεφτείτε πάλι. Και αυτό όχι επειδή δεν θέλει η McLaren, αλλά ο Brawn είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει απόλυτη ελευθερία κινήσεων στην δουλειά του, και αυτός ήταν ο λόγος που έφυγε από την Mercedes. Με τον Dennis παρόντα και σε τέτοια δυναμική θέση, δεν φαίνεται ότι είναι κάτι που θα τον ενδιέφερε. Υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να κάνουν την δουλειά, έστω και με τον Dennis πάνω από το κεφάλι τους. Θα περιμένουμε ακόμα για να δούμε τις εξελίξεις πάνω στο θέμα.

 

Πάντως, πηγαίνοντας σε μια άλλη είδηση, η McLaren πήρε τον Ciaron Pilbeam από την Lotus. Και εάν το όνομα σας ακούγεται οικείο, ήταν μηχανικός αγώνα του Mark Webber στην Red Bull Racing μέχρι το 2012, μετά πήγε για ένα χρόνο επικεφαλής μηχανικός στην Lotus, και από το 2014 θα έχει την ίδια θέση στην McLaren.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...