VW Group: Νέος 1.8 TSI

Προδιαγραφών Euro6

  • -
  • -

Αν και με μια πρώτη ματιά οι διαφορές του νέου κινητήρα των 1,8 λίτρων δεν είναι εμφανής, το νέο σύνολο διαθέτει τεχνολογική υπεροχή, ανεβάζοντας τον πήχη στην κατηγορία, κάνοντας ντεμπούτο στο προσφάτως ανανεωμένο Audi A5.

Οι 160 ίπποι του παλαιότερου κινητήρα έγιναν πλέον 170 στον νέο 1.8 TSI, ο οποίος έχει βελτιώσει κατά 21% τις απαιτήσεις του σε καύσιμο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρουν μέση κατανάλωση 5.7 lt/100km που μεταφράζονται σε 134 gr/km εκπομπών CO2. Η ροπή φτάνει τα 320 Nm, ενώ το βάρος του κινητήρα είναι 131.5 kg (μειωμένο κατά 3,5 kg). Η αυξημένη απόδοση οφείλεται εν μέρει και στην αύξηση της πίεσης υπερπλήρωσης του turbo στα 1,3 bar

Η βασική καινοτομία του νέου κινητήρα, αφορά ότι εκτός από τον κατά βάση άμεσο ψεκασμό, γίνεται και πιο πριν έμμεσος ψεκασμός, με προφανή πλεονεκτήματα στις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση. Το τελευταίο στοιχείο διαφαίνεται στο ότι ο νεος κινητήρα ικανοποιεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro6, που θα ισχύουν από το 2015. Παράλληλα τον κινητήρα συνοδεύει το σύστημα μεταβλητού χρονισμού και βύθισης των βαλβίδων (Audi Valvelift).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...