Qoros 3 Cross Hybrid Concept

3 σε 1, δείχνει ταυτόχρονα την 5θυρη έκδοση του Qoros 3, την έκδοση Crossover αλλά το υβριδικό μοντέλο που πρόκειται να λανσάρει η μάρκα

  • -
  • -

Δίπλα, αλλά όχι στη σκιά του Qoros 3 Sedan, η νεοφερμένη μάρκα έδειξε στη Γενεύη το Qoros 3 Cross Hybrid concept. Ένα πρωτότυπο που μας δίνει μια γεύση για την 5θυρη έκδοση του πρώτου της μοντέλου, για μια υπερυψωμένη έκδοση Crossover, καθώς και το σύστημα κίνησης που θα έχουν τα υβριδικά μοντέλα που θα παρουσιάσει μελλοντικά η Qoros. Σχεδιαστικά, το Cross Hybrid υιοθετεί τη γραμμή του 3 Sedan, ενώ η κεκλιμένη οροφή στο πίσω μέρος του δίνει ένα πιο δυναμικό λουκ. Όταν μπει στην παραγωγή, πιθανότατα στις αρχές του 2014, η 5θυρη έκδοση Hatchback του Qoros 3 θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Hyundai i30 και Seat Leon. Στην έκδοση crossover, φαίνεται πως εκτός από τα διακοσμητικά πλαστικά σε φτερά και μαρσπιέ, το Qoros 3 θα έχει και αυξημένη απόσταση από το έδαφος και, πιθανόττατα, θα προσφέρεται είτε ως προσθιοκίνητο είτε ως υβριδικό τετρακίνητο.

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από 1.200άρη 3κύλινδρο Turbo βενζινοκινητήρα 130 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς, έναν ηλεκτροκινητήρα 68 ίππων τοποθετημένο πάνω από τον πίσω άξονα για να κινεί τους πίσω τροχούς, έναν ακόμη ηλεκτροκινητήρα που ονομάζεται ISG (Integrated Starter Generator) και βρίσκεται ανάμεσα στον βενζινοκινητήρα και το κιβώτιο και μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ο ηλεκτροκινητήρας ISG, εκτός από το ρόλο της μίζας, αναλαμβάνει επίσης τη φόρτιση της μπαταρίας εν κινήσει, όταν απαιτείται η συνεχής λειτουργία του πίσω ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας έτσι στο Cross Hybrid δυνατότητα αδιάκοπης τετρακίνησης. Βέβαια, ο ISG μπορεί να συνδράμει και τον βενζινοκινητήρα στις γρήγορες επιταχύνσεις, δίνοντας σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες 0-100 km/h σε λιγότερο από 7 sec! Το 3 Cross Hybrid μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, σε ταχύτητες έως 120 km/h και για αποστάσεις μέχρι 4 km (τιμές που ακόμη δεν έχουν πιστοποιηθεί). 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...