Οι Κινέζοι που δεν θα έλθουν στην Ευρώπη

H Qoros εγκαταλείπει τα σχέδια εισόδου στη Γηραιά Ήπειρο

  • -
  • -

Τα πρώτα μοντέλα της Qoros είχαν κάνει αίσθηση με τη σχεδίασή τους, που δεν αποτελούσε αντιγραφή κάποιου αυτοκινήτου, και την ποιότητα κατασκευή τους. Το μικρομεσαίο sedan Qoros 3 είχε γίνει το 2013 το πρώτο μοντέλο διεθνούς μάρκας με έδρα την Κίνα που βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια από το Euro NCAP.

Η… κεκτημένη ταχύτητα της Qoros (ιδρύθηκε το 2007 μέσω της σύμπραξης της κινέζικης Chery Automobile και της ισραηλινής εταιρεία επενδύσεων Israel Corporation) μετριάσθηκε καθώς η αποδοχή από το ευρωπαϊκό δεν ήταν η αναμενόμενη. Σε μια διερευνητική απόπειρα, τα αυτοκίνητά της κυκλοφόρησαν στη Σλοβακία, όμως οι πωλήσεις ήταν απογοητευτικές. Σε αυτό συνέβαλαν και οι υψηλές τιμές, καθώς το Qoros 3 sedan κόστιζε πάνω από 20.000 ευρώ.

Με δηλώσεις του στο βρετανικό περιοδικό Auto Express, ο επικεφαλής σχεδίασης της Qoros, Gert Hildebrand, απέδωσε στην ισοτιμία του κινέζικου νομίσματος με το ευρώ το «ναυάγιο» στην εισαγωγή των αυτοκινήτων της μάρκας στις ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι το εικονιζόμενο 3 SUV δεν θα το δούμε να κυκλοφορεί στα μέρη μας.

[Πηγή: Auto Express]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...