Νέα A-Class: Πραγματική Mercedes-Benz

Με την άνεση, την πολυτέλεια και τον πραγματικά πλούσιο εξοπλισμό που προσφέρει η νέα A-Class, προκαλεί τις εντυπώσεις και φέρνει την εμπειρία μίας πραγματικής Mercedes-Benz στην καθημερινότητα.

  • -
  • -

Η άνεση κι η πολυτέλεια είναι χαρακτηριστικά που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της Mercedes-Benz και συναντάμε σε κάθε μοντέλο της.  Η νέα A-Class διαθέτει επιπλέον πραγματικά πλούσιο εξοπλισμό, ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, αλλά και γκάμα κινητήρων η οποία μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη.

Η Mercedes-Benz A-Class αποτελεί την πύλη για τον premium κόσμο των Γερμανών όντας στη βάση της γκάμας, με το μικρότερο εκ των μοντέλων που φέρουν το πιο διάσημο αστέρι να αποτελεί έναν γνήσιο εκπρόσωπο της.

Άνεση, πολυτέλεια, εξοπλισμός

Ήδη από την πρώτη επαφή με τη νέα A-Class είναι εύκολο κάποιος να αντιληφθεί την άνεση με την οποία το αυτοκίνητο περιβάλλει τον οδηγό, αλλά και κάθε επιβάτη που θα βρεθεί στην καμπίνα της. Άνεση η οποία εκφράζεται πολύ εύκολα μέσα από στοιχεία όπως οι μεγάλοι χώροι, η ανάρτηση που απομονώνει πλήρως τις κακοτεχνίες των δρόμων, το σύστημα αυτόματου κλιματισμού Thermotronic, η Keyless χρήση του αυτοκινήτου, αλλά και τα αναπαυτικά καθίσματα, τα οποία ταυτόχρονα στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο το σώμα διαθέτοντας και ρυθμιζόμενη οσφυϊκή στήριξη. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα πραγματικά άνετο περιβάλλον, στο οποίο κάποιος μπορεί να βρεθεί για ώρες χωρίς να αισθανθεί άβολα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a7954e4694aed051e9e86eda5701549f.jpg

Φυσικά όταν πρόκειται για μία Mercedes-Benz η πολυτέλεια είναι δεδομένη κι αυτό δεν αλλάζει στην περίπτωση της A-Class, καθώς οι Γερμανοί έχουν επιλέξει κορυφαία υλικά όπως το τιμόνι που έχει δερμάτινη επένδυση, τα διακοσμητικά από χρώμιο και τις μαλακές επενδύσεις που ντύνουν όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου.

Η άνεση και η πολυτέλεια είναι εκείνα τα στοιχεία που κάποιος παρατηρεί εύκολα με την πρώτη ματιά στη Mercedes-Benz A-Class, όμως ο πλούσιος εξοπλισμός είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που πραγματικά ξεχωρίζει, καθώς είναι υπερπλήρης ήδη από τη βασική έκδοση.

Ο κύριος τρόπος που το καταφέρνει αυτό είναι ενσωματώνοντας το Progressive Line πακέτο, στο οποίο περιλαμβάνονται στοιχεία όπως δερμάτινη επένδυση για τα καθίσματα, σκούρο διάκοσμο ο οποίος έχει την εμφάνιση του ανθρακονήματος, αλλά και εσωτερική επένδυση της οροφής από ύφασμα σε μαύρο χρώμα.

Τεχνολογία και ασφάλεια

Ένα ακόμα σημείο εντυπωσιασμού στη νέα A-Class είναι τα συστήματα ασφάλειας και οι προηγμένες τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει το αυτοκίνητο σε οδηγό και επιβάτες. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα είναι τα Multibeam LED φώτα, τα οποία διαθέτουν πολλά μικρά ξεχωριστά τμήματα, εσωτερικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να φωτίζουν με την πιο ισχυρή δέσμη πάντα, σβήνοντας μόνο το τμήμα που χρειάζεται ώστε να μην προκαλείται ενόχληση στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Επιπλέον, τροποποιείται ο φωτισμός όταν ανάψει το φλας, αλλά και όταν το αυτοκίνητο στρίβει.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5f29a6387e328faae651992bbe9adab1.jpg

Εστιάζοντας στις τεχνολογίες ασφάλειας που προσφέρει η νέα A-Class, ιδιαίτερη αξία έχει το αυτόματο φρενάρισμα το οποίο στην αρχή ειδοποιεί τον οδηγό, όμως αν δεν υπάρξει αντίδραση τότε επεμβαίνει. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το ενεργό σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, αλλά και το σύστημα που ειδοποιεί όποιον κάθεται πίσω από το τιμόνι για ύπαρξη άλλου οχήματος στη νεκρή γωνία.

Όσον αφορά τις τεχνολογικές λύσεις, μία από τις πιο εντυπωσιακές είναι το πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει κάθε διαθέσιμο εκατοστό γύρω από το αυτοκίνητο, κάνοντας τη διαδικασία του parking σαφώς πιο εύκολη.

Αναμενόμενα στο εσωτερικό πρωταγωνιστές των τεχνολογικών εξελίξεων είναι οι δύο οθόνες, διαγωνίου 10,25 ιντσών έκαστη, με τη μία να αναλαμβάνει λειτουργία ως πίνακας οργάνων και την άλλη να βρίσκει τη θέση της στο κέντρο του ταμπλό. Μέσα από τις δύο οθόνες ο χρήστης αλληλεπιδρά με το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX. Κορυφαία χαρακτηριστικά του συστήματος είναι ότι μπορεί να δεχθεί φωνητικές εντολές σε φυσική γλώσσα, αλλά και η προβολή οδηγιών για το σύστημα πλοήγησης μέσω επαυξημένης πραγματικότητας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d0987856f602de49f30f521c63e93094.jpg

Η εικόνα συμπληρώνεται με το Mercedes me, την εφαρμογή που μπορεί να κατεβάσει ο χρήστης στο κινητό ώστε να έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στο αυτοκίνητό του, βλέποντας στοιχεία όπως αν είναι κλειδωμένο ή όχι και πόσο καύσιμο διαθέτει, μεταξύ άλλων. 

Γκάμα κινητήρων

Η γκάμα των κινητήρων της νέας Mercedes-Benz A-Class προσφέρει μία λύση για κάθε ανάγκη, όμως αναδεικνύει και το φιλικό προς το περιβάλλον πρόσωπο που διαθέτει η εταιρεία. Το χαρακτηριστικότερο σημείο είναι ότι τέσσερα σύνολα είναι ήπια υβριδικά, ένα είναι plug-in υβριδικό και μόλις δύο δε διαθέτουν κάποιου είδους ηλεκτρική υποβοήθηση. Η επιλογή  που εκτοξεύει την ευκολία στην καθημερινή χρήση είναι η ύπαρξη αποκλειστικά αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων.

Η γκάμα ξεκινάει με την έκδοση A 200 στα 1,33 λίτρα με 163 ίππους και επιπλέον 13 από το ηλεκτρικό κομμάτι. Η A 220 έρχεται με στάνταρντ τετρακίνηση 4MATIC στα 2,0 λίτρα και ισχύ 190 ίππων και ακόμα 13 από τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ στην A 250 το μόνο που αλλάζει είναι η απόδοση του θερμικού κινητήρα που σκαρφαλώνει στους 224 ίππους. Στην κορυφή των ήπια υβριδικών επιλογών υπάρχει η A 35 AMG με 306 ίππους από τον βενζινοκινητήρα και 13 από το ηλεκτρικό μοτέρ, όμως η απόλυτη κορυφή όσον αφορά τις επιδόσεις πηγαίνει στην A45 S AMG με 421 ίππους από 2,0 λίτρα. Στο κομμάτι του diesel υπάρχει η A 220d με 190 ίππους από 2,0 λίτρα, ενώ με διαφορά η πιο «πράσινη» επιλογή είναι η A 250e.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a81db6a031254900fa756273f4041483.jpg

Η A250e είναι η plug-in υβριδική επιλογή της A-Class, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να κινείται στην αρχή αμιγώς ηλεκτρικά και μόνο όταν αδειάσει η μπαταρία να εμπλακεί ο θερμικός κινητήρας. Η ισχύς του βενζινοκινητήρα είναι 163 ίπποι κι εκείνη του ηλεκτρικού κινητήρα αγγίζει τους 109 ίππους, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 70 χιλιόμετρα. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες μετακίνησης που έχει ο μέσος Ευρωπαίος στις πόλεις, σε καθημερινό επίπεδο. 

Χάρη στην πολυτέλεια, την άνεση, τον πάρα πολύ πλούσιο εξοπλισμό, την αυξημένη ασφάλεια και τις τεχνολογίες πολυμέσων που διαθέτει, η Mercedes-Benz A-Class αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όποιον αναζητά το κύρος και την εγγύηση ποιότητας που συνοδεύει το σήμα της εταιρείας.
Τη νέα A-Class μπορείτε να τη βρείτε στο επίσημο δίκτυο εμπόρων Mercedes-Benz.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...