Νέα Chevrolet Corvette Stingray C7

Αποκάλυψη στο Detroit

  • -
  • -

Η έβδομη γενιά της ξακουστής Chevrolet Corvette αποκαλύφτηκε στο Detroit. Το φημισμένο σπορ αυτοκίνητο της Αμερικής, δείχνει πλέον εξαιρετικά επίκαιρο, ολικά αναβαθμισμένο, ενώ υπόσχεται θαυμαστά χαρακτηριστικά στο δρόμο. Η νέα Corvette, βάζει το προσωνύμιο Stingray στο παιχνίδι και με την εμφάνιση της προκαλεί το φανατικό κοινό της. Αναμένεται στην αγορά το δεύτερο μισό του 2013.

Οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, μαζί με την ιδιαίτερα αφαιρούμενη οροφή «double buble» δίνουν τον απαραίτητο σπορ χαρακτήρα που χρειάζεται μια Corvette. Οι τροχοί της νέας Corvette είναι 18 ιντσών εμπρός και 19 ιντσών στους πίσω τροχούς.

Στο μείζον θέμα των μηχανικών μερών, δύναμη ισχύος προσφέρει ο small – block V8 των 6,2 λίτρων, με την κωδική ονομασία LT1. Άμεσος ψεκασμός, μεταβλητός χρονισμός, λειτουργία σβησίματος κυλίνδρων (στο αυτόματο),  είναι μερικά από τα τεχνολογικά καλούδια που κουβαλά. Η απόδοση του φτάνει του 450 ίππους, προσφέροντας εξαιρετικά ροπάτη λειτουργία με 610 Nm ροπής. Ένα σοφιστικέ χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων Termec –με συγχρονισμό στροφών- δείχνει τον δρόμο στους πιο καθαρόαιμους οπαδούς της Corvette, ενώ το αυτόματο εξάρι με paddles δηλώνει παρών για να προσφέρει άνεση και ευχρηστία στον περισσότερο λαό, που θα κάτσει πίσω από το τιμόνι της. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Chevrolet για το τυπικό 0-100 km/h είναι στα 4,0’’, με την μέση κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο να φιγουράρει στο εντυπωσιακό για το είδος του αυτοκινήτου νούμερο των 9,0 lt/100km.
Chevrolet Corvette Stingray 2013

Σημαντικά βελτιωμένη κατά 60% είναι η ακαμψία της νέας Corvette. Η κατανομή βάρους δείχνει την ιδανική αναλογία 50/50 προσφέροντας ανάλογα οφέλη στην οδηγική συμπεριφορά του μοντέλου. Το νέας φιλοσοφίας ηλεκτρικό τιμόνι, συνεργάζεται άψογα με το Driver Mode Control, το οποίο προσφέρει τέσσερα διαφορετικά set-up για τον οδηγό. Weather, Eco, Tour, Sport, Track είναι τα προγράμματα που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός, αποαλαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση διαφορετικές ρυθμίσεις, στην ανάρτηση (magnetic ride), στην λειτουργία του V8 και στο τιμόνι.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το πακέτο Z51 Performance Package, έχοντας ως στόχο να αναβαθμίσει στα μέγιστα την σπορ κουλτούρα της νέας Corvette Stingray. Στην λίστα των εφοδίων καταγράφονται, το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, οι custom σχέσεις μετάδοσης, τα ειδικά αμορτισέρ της Bilstein, τα μεγαλύτερα φρένα και η αναβάθμιση των τροχών σε 19 ίντσες εμπρός και 20 ίντσες στον πίσω άξονα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...