Taigun το νέο μικρό SUV της VW

Concept που παρουσιάστηκε στο Sao Paolo

  • -
  • -

Η Volkswagen υλοποιεί το σχέδιο διεύρυνσης της γκάμας των μοντέλων που σας είχαμε αποκαλύψει και παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο στην έκθεση του Sao Paolo. Πρόκειται για ένα μικρό τετραθέσιο SUV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Polo. Από πλευράς διαστάσεων το Taigun έχει μήκος 3,86μ. και 1,73μ. πλάτος όμως το μεταξόνιο των 2,47μ. χαρίζει άφθονους χώρους για του επιβάτες. Οι μικροί εμπρός και πίσω πρόβολοι (708mm και 681mm αντίστοιχα) χαρίζουν δυναμική εμφάνιση και οι στιλιστικές επιλογές στο εξωτερικό διάκοσμο θυμίζουν έντονα τη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται επίσης και στον κινητήρα που θα κινεί το πρωτότυπο και είναι ένας τρικύλινδρος με κυβισμό 1.000 κ.εκ. που θα αποδίδει 110 ίππους και 175Nm ροπής. Πρόκειται για ένα νέο μέλλος της γκάμας EA211 (όπως είναι η κωδική ονομασία) με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και turbo, παρόμοιας σχεδίασης με αυτόν που κινεί το Up!. Η μέση κατανάλωση που υπόσχεται ο νέος κινητήρας είναι 4,7l/100km και οι επιδόσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές για το 985 κιλών αμάξωμα του Taigun. Η τελική που μπορεί να αναπτύξει αγγίζει τα 185km/h και για το 0-100km/h χρειάζονται μόλις 9,2sec.

Παρά το γεγονός ότι οι ποδιές και οι ράγες υπόσχονται εκτός δρόμου δυνατότητες η λογική κατασκευής παραπέμπει σε crossover για αστικά κατά βάση καθήκοντα.

Το εσωτερικό σχεδιαστικά είναι λιτό αλλά γενναιόδωρο σε χώρους για τους τέσσερις επιβάτες της καμπίνας. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 240 λίτρα και πρακτικό σχήμα ώστε να είναι πλήρως αξιοποιήσιμος. Μάλιστα η πίσω πόρτα η οποία αποτελείται από δύο τμήματα, ένα που ανοίγει προς τα πάνω και περιλαμβάνει και το πίσω κρύσταλλο, κι ένα δεύτερο, πιο μικρό, που πέφτει οριζόντια για να διευκολύνει την φόρτωση.  Οι αεραγωγοί στο εσωτερικό διαθέτουν όχι μόνο ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής του αέρα, αλλά και της παροχής με ταυτόχρονη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Τα συστήματα πολυμέσων έχουν φυσικά τον πρώτο λόγο και μπορούν να επικοινωνούν με την πλειονότητα των smartphone που κυκλοφορούν.

Η παρουσίαση του Taigun στο σαλόνι του Sao Paolo της Βραζιλίας έχει διερευνητικό σκοπό για να δει την απήχηση στο κοινό, όμως φαίνεται ότι η απόφαση κατασκευής του είναι ειλημμένη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...