Αποκάλυψη: Opel Cascada

Κοιτάει τα άστρα με δικό του στυλ

  • -
  • -

Η ανοιχτή έκδοση του τελευταίου Astra αποκαλύφθηκε και επίσημα. Αν και γνωρίζαμε ήδη ότι θα ονομάζονταν Cascada, η εμφάνιση του έρχεται να ολοκληρώσει τις πρώτες εντυπώσεις. Αθλητικό κορμί το Cascada δανείζεται πολλά στοιχεία από τα Astra και Insignia και τα μετουσιώνει σε μια δική του ξεχωριστή οπτική ταυτότητα.

Elegant εμφάνιση με μήκος 4.697 mm, το Cascada μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία. Δείχνει πιο πολυτελές από το προηγούμενο μοντέλο και με τον κατάλληλο προαιρετικό εξοπλισμό, ενισχύει τη θέση του, απέναντι σε πιο premium γερμανικές προτάσεις.

Με 4θέσια διάταξη και μαλακή πλέον οροφή η οποία μπορεί να ανοίξει και να αναδιπλωθεί σε 17’’ με ταχύτητα μέχρι και 50 km/h, το Cascada βάζει τον δυναμισμό του στα μεσαία cabrio. Ένα πτυσσόμενο roll-bar, φροντίζει τους επιβάτες σε μια πιθανή ανατροπή, ενεργοποιείται όμως και σε συνεργασία με τους αερόσακους, προετοιμάζοντας την καμπίνα σε μια πιθανή ανατροπή.

Σημαντικά πιο άκαμπτο –βελτιωμένο κατά 43%– σε σχέση με το απερχόμενο Astra TwinTop, υιοθετεί και την εμπρός ανάρτηση HiperStrut, η οποία καταπολεμά τη «μίζερη» υποστροφή και υπόσχεται ευχάριστα νέα στο δρόμο. Επιπλέον, η καθιερωμένη για την Opel ρυθμιζόμενη ανάρτηση FlexRide δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επιλογές του νέου Cascada.


Από πλευρά κινητήρων entry-level είναι ο 1.4 Τurbo με 120 ή 140 ίππους και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Ευχάριστα νέα για τον 1.6 Turbo SIDI Ecotec (αρχές 2013), ο οποίος με άμεσο ψεκασμό πλέον, αποδίδει 170 ίππους και 280 Nm και παρουσιάζεται λιγότερο διψασμένος (13% μικρότερες εκπομπές CO2), με τη βοήθεια και της λειτουργίας Start&Stop. Η συγκεκριμένη έκδοση θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή ένα αυτόματο 6άρι, εκπαιδευμένο για σπορ λειτουργία και οικονομία καυσίμου. Η έκδοση diesel των 2.0 λίτρων συμπληρώνει τις διαθέσιμες επιλογές και αποδίδει 165 ίππους και 380 Nm ροπής!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...