Porsche Panamera Sport Turismo Concept

Νέα σχεδιαστική ταυτότητα σε ένα πρωτότυπο

  • -
  • -

Στο πληθωρικών διαστάσεων concept car έχει ενσωματώσει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα η Porsche και οι τυχεροί το απόλαυσαν live στο Παρίσι. Η καταγωγή είναι αναγνωρίσιμη ωστόσο οι λεπτομέρειες πάνω στο αμάξωμα είναι αυτές που δείχνουν πώς οραματίζονται το σχεδιαστικό τους μέλλον οι άνθρωποι της  γερμανικής εταιρείας. Καθαρές γραμμές, γεμάτοι θόλοι και έντονες ακμές πάνω σε καπό και στα πλευρικά πάνελ χαρακτηρίζουν την Panamera Sport Turismo. Επιπλέον, οι λεπτομέρειες από ανθρακόνημα στην εμπρός ποδιά και στον πίσω διακριτικό διαχύτη μαζί με τα φώτα led και το φινίρισμα από Liquid Metal Blue, συνθέτουν ένα σύνολο που εκπέμπει δυναμισμό.
Με διαστάσεις 4,950mm μήκος, 1,990mm πλάτος και 1,401mm ύψος η Sport Turismo επιβεβαιώνει την πρόθεση της Porsche να προσφέρει ακόμη πιο πολυτελείς προτάσεις μεγάλου τουρισμού για το premium κοινό. Και φυσικά κάτω από το καπό η πολιτικά ορθή διαχείρισης της οικολογικής πραγματικότητας με την υβριδική τεχνολογία να προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι για όσους φωνάζουν ότι αυτά τα μοντέλα καταναλώνουν πολλά καύσιμα. Στο πρωτότυπο χρησιμοποιείται ένας τρίλιτρος V6 με απόδοση 333 ίππους και ένας ηλεκτροκινητήρας 95 ίππων που χρησιμοποιεί την συσωρρευμένη ενέργεια μίας μπαταρίας με χωρητικότητα 9,4kWh.
Η Porsche με την Panamera S Hybrid έδειξε να κατέχει την συγκεκριμένη τεχνολογία και πλέον η βελτιωμένη υβριδική μορφή συνδυαζόμενη με τον ίδιο V6 αποδεικνύει ότι έχει μέλλον.
Αθροιστικά οι 416 ίπποι εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100km/h σε χρόνο κάτω των 6 δευτερολέπτων και η μέση κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα 3,5 lt/100km, όσο δηλαδή ένα πολύ οικονομικό supermini. Εντός πόλης η Panamera Sport Turismo μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση για 30 χιλιόμετρα και με ταχύτητα έως 130km/h.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...