Abarth Fuori serie & 695 Maserati Edition

Πρεμιέρα στη Διεθνή Έκθεση Παρισιού

  • -
  • -
Abarth = εμπορική επιτυχία

Η ιταλική φίρμα με σήμα τον σκορπιό έχει ήδη πετύχει τους εμπορικούς τους στόχους και είναι πιο φιλόδοξη για τη συνέχεια. Είναι ενδεικτικό ότι 5.000 αυτοκίνητα έχουν ήδη διατεθεί μέσα στο 2012, με μεγάλη συνεισφορά των Abarth Specialties. Πάνω από 1.600 Abarth 695 Tributo Ferrari έχουν διατεθεί από την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου τον Ιούλιο του 2008 και το Abarth 695 Maserati Edition έχει γίνει ήδη εξαιρετικά δημοφιλές από την παρουσίασή του τον Μάιο στο Automotive Giro d' Italia. Εμπορικά αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν την επιτυχία της Abarth από την ανασύστασή της έως και σήμερα: από το 2008, η μάρκα μεγαλώνει συνέχεια, με περίπου 44.000 Abarth PuntoAbarth 500 και 500C να έχουν πωληθεί, ενώ σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε άλλα 12.000 βελτιωτικά kit για τα δυο μοντέλα.

Από τότε που το Abarth 500 ήρθε στο προσκήνιο το 2008, η Abarth παρουσιάζει συνεχώς ειδικές εκδόσεις εστιάζοντας στην προσωποποίηση των αυτοκινήτων, δίνοντάς στους fan της μάρκας την ευκαιρία να χτίσουν ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει στα γούστα και τις οδηγικές τους απαιτήσεις. Το "Abarth Fuori Serie" που λάνσαρε ο ιταλικός Σκορπιός στην έκθεση του Παρισιού είναι ένα νέο πρόγραμμα που επιτρέπει στην προσωποποίηση ενός αυτοκινήτου να έχει αφετηρία τις επιδόσεις. Τα ειδικής παραγωγής αυτοκίνητα με το "Fuori Serie" έχουν κατ’ αποκλειστικότητα τον βελτιωμένο κινητήρα των 180 ίππων και φέρουν το λογότυπο 695 της μάρκας. Επιπλέον, για να βοηθήσει τους πελάτες της να κάνουν την επιλογή τους, η Abarth έχει δημιουργήσει δυο ειδικές συλλογές:

  • Heritage, εμπνευσμένη από μοντέλα της Abarth που έγραψαν ιστορία και 
  • New Wave, εμπνευσμένη από τα σημερινά supercars με μια ξεκάθαρη ματιά στην καινοτομία. 

Τα εσωτερικά φέρουν ειδικά υλικά και διακοσμητικά, φτιαγμένα από ειδικούς ιταλικούς και διεθνείς οίκους.

Στο Παρίσι η Abarth παρουσίασε και την έκδοση 695 Maserati Edition που πρωτοείδαμε στην 30ή αναβίωση του ιστορικού αγώνα Mille Miglia. Το 695 Maserati Edition αντιπροσωπεύει το κορυφαίο επίπεδο προσωποποίησης -πραγματικά "all inclusive"- των Abarth Specialties. Θα παραχθεί σε μόλις 499 οχήματα και κινείται από τον 1.4 Turbo T-Jet 16v που αποδίδει 180 ίππους και συνεργάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο της Abarth Competizione, που έχει και χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι. Τέλος, στο Παρίσι έδωσαν το παρών και τα γνωστά Abarth 595 "turismo" και "Abarth 595 "competizione".

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...