Πάνε Γενεύη τα 4 Abarth

595 "turismo" & "competizione", 695 "Assetto Corse" και Punto Scorpione

  • -
  • -

Και τα τέσσερα αποτέλεσαν παγκόσμιες πρεμιέρες για την Abarth στο 63ο Διεθνές Σαλόνι της Bologna. Μετά τη Bologna σειρά είχε η έκθεση της Γενεύης όπου θα παρουσιαστούν κι εκεί οι τέσσερις προτάσεις της Abarth. Με σύνθημα την αγαπημένη φράση του Karl Abarth, “την Κυριακή στην πίστα, τη Δευτέρα στο γραφείο”, οι Ιταλοί λανσάρουν τρεις καινούργιες ειδικές εκδόσεις βασισμένες στο Fiat 500 και μία στο νέο Punto. Οι δύο από αυτές αφορούν το ολοκαίνουργιο Abarth 595, το οποίο προσφέρεται στις εκδόσεις "turismo" και "competizione", παίρνοντας έμπνευση από το ιστορικό 595 που ο Karl Abarth παρουσίασε το 1963. Όπως λένε οι Ιταλοί, η "turismo" είναι αφιερωμένη σε όσους θέλουν να συνδυάσουν τη μοδάτη εμφάνιση με την σπορτίφ αίσθηση, ενώ η "competizione" σχεδιάστηκε για πραγματικούς φαν της “προσωπικής προσαρμογής”, που επιδιώκουν καθημερινά την εμπειρία της σπορ οδήγησης. Ο 1.400άρης Turbo T-Jet αποδίδει 160 ίππους και στις δύο περιπτώσεις. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 211 km/h, ενώ για την επιτάχυνση από 0-100 km/h χρειάζονται 7,4 sec.

Η τρίτη πρεμιέρα είναι το νέο 695 "Assetto Corse", το νέο μικρό αγωνιστικό για πίστα που θα κάνει φέτος την επίσημη πρώτη του σε επιλεγμένα trophies. Ο τούρμπο κινητήρας των 1.368 κ.εκ. αποδίδει για την περίσταση 205 ίππους! Το 695 θα διατίθεται παράλληλα με το υπάρχον 500 "Assetto Corse" που εδώ και τρία χρόνια διαπρέπει σε αγώνες. Το τέταρτο αυτοκίνητο που παρουσιάζεται στην Έκθεση της Bologna είναι το Abarth Punto Scorpione, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής για όσους αναζητούν ταχύτητα και επιδόσεις, τόσο στην πίστα όσο και σε έναν καλοσχεδιασμένο δρόμο. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκδοσης είναι το χειμωνιάτικο κιτ "Abarth Nitro" που περιλαμβάνει ζάντες 17'', χειμωνιάτικα λάστιχα και ένα snowboard της σειράς "Nitro Powered by Abarth". Το Abarth Punto Scorpione κινείται από τον 1.4 MultiAir με ισχύ 180 ίππων, επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 216 km/h και επιταχύνει από το 0 ως τα 100 km/h σε μόλις 7,5 sec.

Οι ειδικές εκδόσεις φαίνεται πως γίνονται πλέον ο κανόνας στη γκάμα της Abarth - στη Φρανκφούρτη λάνσαρε τα 500 Cabrio Italia, 695 Competizione και Punto SuperSport. Η ιταλική φίρμα έχει πουλήσει από το 2008 μέχρι τα τέλη του 2011 περίπου 38.000 αυτοκίνητα και περισσότερα από 9.500 κιτ βελτίωσης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...