BMW M135i: Επίσημες εικόνες

Το πέμπτο μέλος της οικογένειας M

  • -
  • -

Η BMW βλέπει τον ιδιαίτερο ενθουσιασμό που υποδέχεται το κοινό όλες τις καυτές προτάσεις από το τμήμα M της εταιρείας και φροντίζει να διευρύνει τη γκάμα ώστε να καλύπτει όλα τα γούστα. Μετά την νέα γενιά της 5άρας και τις X5 και Χ6 με τον ολοκαίνουριο κινητήρα diesel με τα τριπλά turbo, έφτασε η στιγμή για την ανανέωση της έκδοσης Μ από τη σειρά 1, η οποία απέκτησε την Μ135i με 316 ίππους. Παρουσιάστηκε στη Γενεύη του 2012 ως πρωτότυπο όμως τελικά το αυτοκίνητο παραγωγής για το οποίο βγήκαν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες είναι λίγο διαφοροποιημένο.

Για τον κινητήρα της M135i χρησιμοποιείται ο τρίλιτρος σε σειρά που αποδίδει 316 ίππους, 19 λιγότερους απ΄ότι αποδίδει ο κινητήρας της Σειράς 1 Coupe, όμως με την ίδια ροπή  στο ίδιο σχεδόν εύρος στροφών λειτουργίας. Για τη μετάδοση της κίνησης στου πίσω τροχούς υπάρχει ένα τυπικό εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που θα το εκτιμήσουν όσοι έχουν μάθει να χαίρονται τη πλαγιολίσθηση με τον παραδοσιακό τρόπο. Σύντομα θα υπάρχει και πιο εξωτική λύση, βλέπε οκτάρι ημιαυτόματο για να ακολουθήσει αργότερα η τετρακίνητη M135i xDrive.

Οπτικά οι λεπτομέρειες που θα κάνουν την Μ135i να ξεχωρίζει από τις κοινές της Σειράς 1 με το πακέτο εμφάνισης M, είναι οι διευρυμένοι αεραγωγοί στη μάσκα που φροντίζουν για τις ιδιαίτερες ανάγκες σε δροσερό αέρα, οι 18άρηδες τροχοί και οι πλαϊνοί καθρέπτες, αλλά και ο τροποποιημένος πίσω προφυλακτήρας με τις διπλές εξατμίσεις. Στο εσωτερικό οι αλλαγές αφορούν τον πίνακα οργάνων και τα βασικά χειριστήρια όπως τιμόνι, λαβή επιλογέα και χειρόφρενο. Στην αρχή η Μ135i θα προσφέρεται σε τρίθυρο αμάξωμα και μελλοντικά θα αποκτήσει και πεντάθυρη εκδοχή. Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο οπότε όσοι πιστοί, δηλώστε το παρόν στη λίστα παραγγελιών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...