Νέο Ford Kuga

Ανανέωση με επιπλέον χώρους

  • -
  • -

Ήταν μια από τις πρεμιέρες της έκθεσης του Los Angeles και υπό το όνομα Escape έστρωσε το χαλί για την επίσημη πρώτη ως Kuga γ στο σαλόνι της Γενεύης. Στην ουσία όμως πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο το οποίο στην Αμερική θα πωλείται ως Escape και θα διαθέτει τροποποιημένη γρίλια και φλας και προφανώς διαφορετικό logo. Το νέο Kuga βασίζεται πάνω στο πάτωμα της νέας γενιάς Focus και είναι πολύ πιο ευρύχωρο, πιο δυναμικό και θα διαθέτει την κατάλληλη γκάμα κινητήρων για να τραβήξει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων πελατών της μάρκας.

Ο χώρος αποσκευών πλέον είναι 442 λίτρα, περισσότερα 82 λίτρα σε σχέση με τον προκάτοχο και η πλάτη του πίσω καθίσματος θα διπλώνει τελείως με το πάτημα ενός κουμπιού για μεγαλύτερη ευκολία φόρτωσης.

Παράλληλα θα εφοδιάζεται με το νέο σύστημα επικοινωνίας SYNC και μέσων multimedia, ενώ στις ευκολίες θα περιλαμβάνεται σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Blind Spot), σύστημα υποβοήθησης στο παρκάρισμα Active Park Assist.

Από πλευράς μετάδοσης το νέο Kuga θα διαθέτει την τελευταία εξέλιξη του συστήματος τετρακίνησης επικουρούμενο από το TVC (Torque Vectoring Control) για βελτιωμένη απόδοση στο δρόμο.

Στην Ευρώπη μεγάλο μέρος των πωλήσεων του νέου Kuga θα διαθέτει diesel κινητήρες, από την γκάμα της τρίτης γενιάς Focus. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2013 με δυο εκδοχές απόδοσης του δίλιτρου diesel TDCi, 140 και 161 ίππων, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο, ενώ ο Ecoboost των 1.6 λίτρων θα είναι η βασική έκδοση των κινητήρων βενζίνης.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...