Land Rover DC100 & DC100 Sport Concept

Άσκηση για το μελλοντικό Defender

  • -
  • -

Αν και πλέον σε ινδικά χέρια, οι άνθρωποι της Land Rover σκέφτονται ακόμη πιο σοβαρά τα σενάρια για ένα νέο Defender. Το σημερινό μοντέλο βρίσκεται με μικρές αλλαγές στην αγορά από το 1983, ενώ στην ουσία αποτελεί απόγονο του Land Rover Series I του 1948. Στην Φρανκφούρτη η Land Rover παρουσίασε μέσα από τα πρωτότυπα DC100 και DC100 Sport Concept πως βλέπει την επόμενη γενιά του Defender, η οποία σχεδιάζεται να βγει το 2015. Τα δύο πρωτότυπα εφοδιάζονται με κινητήρες 2,0 λίτρων diesel και βενζίνης αντίστοιχα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο 8 σχέσεων.

Οι σκέψεις για ένα νέο ευμετάβλητο πλαίσιο, το οποίο θα μπορούσε να υποστηρίξει πολλές διαφορετικές παραλλαγές αμαξωμάτων και να είναι κερδοφόρο για εταιρεία, εξετάζεται εδώ και καιρό από την εταιρεία. Η Land Rover σκοπεύει σε ένα πιο premium κοινό με το νέο Defender, αλλά δεν θα ήθελε να χάσει σε καμιά περίπτωση, την χρηστικότητα του μοντέλου που εμπορεύεται σήμερα. Ένα από τα βασικότερα θέματα στην νέα προσπάθεια της Land Rover, είναι να παγιώσει την αξιοπιστία των μοντέλων της, η οποία εμφανίζεται προβληματική στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται σήμερα.

Για να μπορέσει το project του νέου Defender να είναι ελπιδοφόρο για την εταιρεία, θα πρέπει οι ετήσιες πωλήσεις του να βρίσκονται περί τις 60.000-80.000 μονάδες και ίσως να υποστηριχτεί και από ένα εργοστάσιο στην Κίνα. Το Defender που βρίσκεται σήμερα στην αγορά πάντως,πουλάει περί τις 18.000 μονάδες ετησίως.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...