Νέα Citroen DS5

Πρεμιέρα της μεγαλύτερης DS στην Σαγκάη

  • -
  • -

Μετά τη DS3 και τη DS4 η γκάμα DS αυξάνεται και πληθύνεται. Η νέα DS5 παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Σαγκάης μπροστά στο κοινό της Κίνας που περιμένει με ανοιχτές αγκάλες κάθε Ευρωπαϊκή πρόταση. Βέβαια το DS5 ξεχωρίζει για το μοναδικό του στυλ και δεν είναι απλά ένα mainstream μοντέλο μαζικής κατανάλωσης. Βασίζεται στο πρωτότυπο C-SportLounge και έγινε επιμελής προσπάθεια από τους σχεδιαστές της Citroen ώστε να μεταφερθούν αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο στο αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ παράλληλα έπρεπε το DS5 να έχει αναγνωρίσιμη σιλουέτα όπως τα λοιπά  μέλη της οικογένειας DS.

Το hatchback αμάξωμα έχει μήκος 4,52m και πλάτος 1,85m και παρέχει πέντε κανονικών διαστάσεων θέσεις  και έναν ικανοποιητικό χώρο αποσκευών με 465 λίτρα. Η ξεχωριστή εμφάνιση αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα της DS5 ωστόσο η προσπάθεια της Citroen ήταν να συνδυάσει την υψηλή αισθητική με την ευχάριστη οδική συμπεριφορά, με την άνεση με τις επιδόσεις και την οικονομία. Από πλευράς τεχνολογίας θα έχουμε αρκετά συστήματα high tech όπως μια ειδική κάμερα η οποία θα ρυθμίζει τα φώτα του αυτοκινήτου ανάλογα με τις εξωτερικές καιρικές και κυκλοφοριακές συνθήκες. Επίσης, θα προσφέρεται ένα νέας γενιάς οπτικό σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας.

Το DS5 θα είναι το πρώτο Citroen που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία HYbrid4, ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει τις επιδόσεις του πετρελαιοκινητήρα HDi, με την αποτελεσματικότητα του ηλεκτροκινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο απόδοσης 200 ίππων, τετρακίνηση, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, υψηλές επιδόσεις και εκπομπές CO2 μόλις 99g/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...