Thema: η ναυαρχίδα της Lancia επιστρέφει

Επίσημη πρεμιέρα στη Γενεύη

  • -
  • -

Η Έκθεση της Γενεύης 2011 φαίνεται πως είναι το μεγάλο στοίχημα της Lancia. Οι Ιταλοί πραγματοποίησαν πραγματική επίθεση με εντελώς νέα ή ανανεωμένα μοντέλα. Έτσι, εκτός από το νέο Ypsilon, το MPV, τις Flavia και τη Delta facelift, στη Γενεύη παρουσιάστηκε και η νέα ναυαρχίδα της ιταλικής εταιρείας. Η πισωκίνητη Thema είναι ένα ακόμη “παιδί” του γάμου Fiat-Chrysler, καθότι βασίζεται στο Chrysler 300C. Στο μπροστινό μέρος της πολυτελούς μπερλίνας ξεχωρίζει η χρωμιωμένη γρίλια με το λογότυπο της Lancia, οι προβολείς και τα φώτα ημέρας LED σε σχήμα οριζοντιωμένου «Π». Το υπόλοιπο αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τις “τετραγωνισμένες” αναλογίες, ενώ το εσωτερικό - σύμφωνα με τους Ιταλούς - διαθέτει μαλακά στην αφή υλικά, πολυτελή διάκοσμο με προαιρετικά θερμαινόμενα καθίσματα από δέρμα Nappa και ταμπλό ντυμένο με δέρμα και επενδύσεις πραγματικού ξύλου. Ειδικής αναφοράς αξίζουν τα νέας σχεδίασης καθίσματα με ανάρτηση ελατηρίων (σε σχήμα S), με τα μπροστινά να προσφέρουν οσφυϊκή ρύθμιση 4 κατευθύνσεων με μεταβλητή ένταση.

 

Δυνατοί κινητήρες και συστήματα ασφάλειας

Η εμπορική καριέρα της νέας Lancia Thema στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2011 με τρεις κινητήρες. Ο βενζινοκινητήρας είναι ο νέος Pentastar 3.6 V6 του Chrysler Group με ισχύ 292 ίππους στις 6.400 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 353 Nm στις 4.800 σ.α.λ.. Χάρη και στο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, η νέα Thema επιτυγχάνει 230 km/h τελικής ταχύτητας και επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 7,2 sec. Την ίδια στιγμή οι εκπομπές CO2 είναι 199 g/km, ενώ η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 8,3 lt/100 km. Οι δύο κινητήρες πετρελαίου είναι εξακύλινδροι, με διάταξη V (V6) και χωρητικότητα 3,0 λίτρων. Αποδίδουν 190 και 224 ίππους αντίστοιχα και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Για την ασφάλεια των επιβατών, τέλος, φροντίζει μια πληθώρα συστημάτων όπως:

  • Σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC, το οποίο ενσωματώνει τα υποσυστήματα Ready Alert Braking και Rain Brake Support.
  • Active Pedestrian Protection για την προστασία των πεζών σε περίπτωση ατυχήματος.
  • Αυτοπροσαρμοζόμενοι προβολείς με τεχνολογία Xenon Smartbeam™ για την διασφάλιση της άριστης ορατότητας τη νύχτα ή σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού.
  • Adaptive Cruise Control (ACC).
  • Σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης Forward Collision Warning (FCS).
  • Σύστημα ελέγχου νεκρών σημείων Blind Spot Detection.
  • Σύστημα Cross Path Detection για τον εντοπισμό κινούμενων οχημάτων σε οπισθοπορεία.
  • Parkview Rear Back-Up Camera οπισθοπορείας ενσωματωμένη στο ταμπλό.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...