Peugeot EX1 Electric Concept

Σπορ κατασκευή με ρεύμα

  • -
  • -

Με αφορμή τα 200 χρόνια επετείου από την ίδρυσή της, η Peugeot παρουσίασε ένα νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο, μα άκρως οικολογικές ανησυχίες.

Στην πράξη πρόκειται για ένα ανοιχτό Roadster, δύο θέσεων, με φουτουριστική σχεδίαση και εκπληκτικές επιδόσεις. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες που το εξοπλίζουν, αποδίδουν περίπου 250 kW (340 ίππους) και 240 Nm ροπής, δίνοντας κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Η βασική αρχιτεκτονική της σχεδίασης του, βασίζεται σε παλαιότερα πρωτότυπα της Peugeot, όπως το Asphalte και 20Cup, το σχήμα παραπέμπει και το πρόσφατο SR-1, καθώς διαθέτει και στοιχεία από τα RCZ και ΒΒ1. Η ανάρτηση του EX1 αποτελείται από εμπρός διπλά ψαλίδια, ενώ πίσω υπάρχει ένας σύνδεσμος, ο οποίος συνδέεται μόνο με ένα αμορτισέρ, σε μια πρωτότυπη διάταξη. Το μονοκόμματο αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ειδικά υλικά, με σκοπό την μείωση του βάρους και  την μέγιστη ακαμψία. Ο οδηγός κάθεται χαμηλά, στο επίπεδο του πατώματος, ενώ η αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματος του επιτρέπει να οδηγεί καθημερινά χωρίς κράνος.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...